4 Mayıs 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II, Öğrencilere Ödüllerini Bizzat Verdi

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 07 Haziran Çarşamba günü düzenlenen, Ermeni Azınlık okulları arası genel kültür ve din bilgisi yarışmasında kazanan öğrencilere ödüllerini vermek için, 15 Haziran 2023 Salı günü Patrikhane kabul salonunda öğrencileri ve öğretmenlerini kabul etti. 

Yarışmanın ödül töreni de sayılabilecek kabulde, Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Peder Şirvan Mürzyan, Patriklik Ormanyan kütüphanesi sekreteri Helda Aynayüz, Pangaltı Mıhitaryan, Tarkmançats, Getronagan okulları öğrencileri ve öğretmenleri hazır bulundu. 

Patrik Sahak II’nin girişinin ardından hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile toplantı başladı. Önce Tarkmançats Okulu öğrencileri Patrik Hazretleri’ne çiçek ve hediye sundular. İlk sözü alan Patrik Sahak II, hediyeler için teşekkür etti ve bu yarışmanın ödülünü kendisinin vermek istediğini ancak Ana Taht Surp Eçmiadzin’de bulunmasından ötürü, ödül töreninin bu güne kaldığını ama bunun da kazanan öğrenciler için Patrikhane’yi gezmek için bir fırsat doğurduğunu belirtti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutladı, bu ve benzeri yarışmaların bilgi artırmak için olanak sunduğunu, öğrencilik hayatlarında ve sonra bu tür konuları iyi değerlendirmeleri dileğinde bulundu. Bu tarz bir yarışmayı düzenledikleri için de tertip heyeti olan Peder Şirvan Mürzyan, Helda Aynayüz ve Garo Vram Babayan’ı ayrıca kutladı. 

Daha sonra, yarışmanın hazırlayıcılarından Helda Aynayüz yarışma ve sonuçları hakkında bilgiler verdi. 

Ardından Patrik Sahak II kazanan öğrencileri sırasıyla 1.’den 5.’ye kadar teker teker tebrik edip ödüllerini verdi ve fotoğraf çektirdi. 1.ler tablet, 2. 3. 4. ve 5.ler akıllı saat aldılar. 

Ödül dağıtımından sonra önce öğrenciler sonra öğretmenleri ve yarışma tertip heyeti Patrik Sahak II ile fotoğraf çekildiler. 

Patrik Sahak II’nin kabulünün ardından, Patriklik Kütüphane sekreteri Helda Aynayüz, tüm öğrencileri ve öğretmenleri alarak, Patrikhaneyi gezdirdi, bahçeye çıkıldı burada Rahip Gomidas heykeli önünde fotoğraf çekildiler. Son olarak da Patrikliğin Ormanyan Kütüphanesini gezdirerek burası hakkında bilgiler verdi. 

Öğretmenler ve öğrenciler yaşadıkları günden dolayı memnuniyetlerini belirterek Patrikhane’den ayrıldılar. 

Ödül alan öğrenciler derece sırasıyla şöyle;

Ortaokullar dalında;
1.Kevın Yüceyatak —- Pangaltı Mıhitaryan
2.Aras Şahinoğlu —- Tarkmançats
3.Lida Avruz —- Pangaltı Mıhitaryan
4.Mariel Duman —- Tarkmançats
5.Arad Vartanyan —- Pangaltı Mıhitaryan

Liseler dalında;
1.Arek Süzme —– Pangaltı Mıhitaryan
2.Nora Davulcuyan —- Pangaltı Mıhitaryan
3.Nareg Bal —– Pangaltı Mıhitaryan
4.Mira Yiğiter —– Getronagan
5. Lilit Kalaycıyan —- Pangaltı Mıhitaryan

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi