5 Mayıs 2024 Pazar

SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer’den Paskalya Mesajı

Bu Pazar (04.04.2021) bazı geleneksel ve Protestan Kiliseler için Paskalya yani Doğuş bayramı. Dünya’daki Hristiyanlar salgın nedeniyle karantina halindeyken, SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer bir dua mesajı paylaştı.

El-Mounayer, İsa Mesih’in Haç ve Diriliş yoluyla kendisiyle barıştırmayı seçtiğini vurguladı ve bu ümidi, neşeyi ve sevgiyi bu kadar çok ihtiyacı olan bir dünya ile paylaşma görevini bize emanet ettiğini dile getirdi.

Mesajın devamı şöyle:

”Geçen yıl Paskalya’yla karşılaştığımızda, çoğumuz ilk kez karantinaya girmiştik. Önümüzdeki zor yılı hiçbirimiz önceden tahmin edemezdik. Hepimiz için bu, kayıp ve değişim demekti; milyonlarca insan için gerçekten yürek burkan bir zamandı.

Bizim tesellimiz her zaman olduğu gibi dua, paydaşlık ve yaşayan Rabbimize bağlılık olmuştur.

Zorluklarla karşılaştığımızda içimizde umut doğar, çünkü Tanrı’nın her şeyi bizimle birlikte hissettiğini biliyoruz. O, İsa Mesih’in bedeninde reddedilme ve zulmün acısını yaşamıştır. Gücü ve bilgeliğiyle bizi rahatlatarak, hayat bazen çok anlamsız göründüğünde, onu anlamlandırmamıza yardım eder. O, bizi ve tüm yaratılışı, haç ve diriliş yoluyla kendisiyle barıştırmayı seçti. Bu ümidi, neşeyi ve sevgiyi bu kadar çok ihtiyacı olan bir dünya ile paylaşma görevini bize emanet etti. Burada ve şimdi Tanrı’nın özgür ve kutsal oğulları ve kızları olarak yaşamaya çağıran İsa Mesih’te kurtuluşumuzun gücünü göstermeye çağrıldık.

Geçen Paskalya’dan bu yana, bu aynı umut ve sevincin, SAT-7’nin çalışmalarıyla, programlarımızın ve yayınlarımızın her birinde parladığına inanıyoruz.

COVID-19’un her ortaya çıkışında, her kayıp ve karantinada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki izleyicilerimizin tepkisi devam etmemiz için bize ilham verdi ve bize yaşayan Rabbimizin yetkisini ve gücünü hatırlattı.

Tanrı’nın hepimizin içinde ve aracılığımızla çalışmakta olduğu ve İncil’in bilgeliğini paylaşmada Kutsal Ruh’taki birliğimizin önemi bize hatırlatıldı. Elçi Pavlus, Efesliler için dua ederken, Mesih’in sevgisinin ne kadar geniş, uzun, yüksek ve derin olduğunu tamamıyla anlamaya ve bilgiyi aşan bu sevgiyi öğrenmeye çalışıyoruz, böylece Tanrı’nın bütün doluluğunun ölçüsüyle bizler de doldurulabiliriz (Efesliler 3: 18-19).

Pek çok kilisede, toplanmaların gerçekleşemediği bu Paskalya’da, ister evde dua ediyor olalım, ister televizyonlarımızda veya çevrimiçi olarak ibadet hizmetlerine bağlanıyor olalım, her durumda dirilen ve yaşayan Rabbimize ve O’nun tüm hükmüne şükredelim. Sevdiklerini kaybeden milyonlarca aileyi destekleyelim. Hâlâ aç olan ve çatışma bölgelerinde uygun barınma, eğitim ve sağlık hizmetleri olmadan yaşayan çocuklar için dua edelim. Pandemiyle dünyayı kasıp kavuran ekonomik ve mali kriz nedeniyle daha ağır yükler taşıyan herkes için dua edelim. Kaos hüküm sürerken ve yürek acısı devam ederken bile, Tanrı önümüze çıktığı için şükredelim; Bizi asla terk etmez ve hükümdarlığı sonsuza kadar sürer. Bu Paskalya’nın, yeni bir mevsimi; dünyamızda şifa, esenlik, barış ve dönüşüm için çalışan Kutsal Ruh’un mevsimini getirmesi için dua edelim.

Amin.”

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi