3 Mayıs 2024 Cuma

SAT-7, “Duanın Gücüne İnanıyoruz” Adlı Bir Seferberlik Başlattı

SAT-7, Kutsal Kitap’a göre, Kutsal Topraklar olarak geçen bölgedeki şiddet olaylarının tüm bölgeye yayılma tehlikesi karşısında Orta Doğu’nun dört bir yanından kilise liderlerinin katıldığı bir dua seferberliği başlattı.

Anglikan destekli El-Ehli Baptist Hastanesi’ne 17 Ekim Salı günü yapılan saldırının ardından Lübnan, Ürdün, Libya, Yemen, Tunus, Türkiye, Fas ve İran’da protestolar patlak verdi.

SAT-7 Arabic Kanalları ve Dijital Medya Genel Müdürü Rami Al-Halaseh, bölgenin her yerinde yaşanan tüm bu kargaşanın ortasında sahada olan tüm mezheplerden kilise liderlerinin dualarının “uydu televizyonu ve sosyal medyadaki yayınlarımızı dolduracağını, İzleyici İlişkileri ekibimizin ise yerel kiliseler ve sahadaki insanlarla doğrudan temas halinde olduğunu” söyledi.

Bu dualardan biri de Episkopos Antoine Nabil Andari’den geldi: “Tanrım, acılarımızı iyileştir ve kalplerimize huzur ver. Olayların ağırlığı altında eziliyoruz. Tesellini ve sevincini kalplerimize dök. İmanımızı güçlendir, çünkü sana güveniyoruz. Sana güveniyoruz ve Sen bizi hayal kırıklığına uğratmayacaksın. Sen bizim yanımızdaysan kim bize karşı olabilir?”

Al-Halaseh sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da kilise için güçlü ve net bir ses olmak, barış ve adaleti teşvik etmek için buradayız. Duanın gücüne, Barışın Yaratıcısı Rabbimiz İsa Mesih’in müdahale etme ve merhametini gönderme gücüne inanıyoruz.”

El-Ehli Hastanesi’ne yapılan saldırı, Hristiyan toplumunu şok etti. Yerlerinden edilmiş pek çok Hristiyan aile, güvenli bir yer olduğuna inandıkları hastanenin arazisine sığınmıştı ve bu nedenle patlamada ölen yüzlerce kişi arasındaydılar.

“Durmadan Dua Ediyorum”

SAT-7 ARABIC’in İzleyici Destek Ekibi, olayların olduğu bölgedeki Hristiyanlarla doğrudan temas halinde, dua ve teselli sunuyor. Ek ihtiyaçları olan ve büyükannesiyle birlikte, yaşlılar evinde yaşayan genç bir izleyiciden şu mesajı aldılar:

“İyi durumdayım ama bu çok korkutucu bir durum. Sürekli dua ediyorum ve beni rahatlatan şey Tanrı’nın her şeyde bizimle olduğunu bilmek. Lütfen bu savaşın sona ermesi, acıların ve insan kayıplarının durması için bizi dualarınızdan eksik etmeyin.”

Bir izleyici kiliselerinin “sürekli dua halinde” olduğunu paylaşırken, başka bir kilise grubu eskiden toplantılarına neredeyse hiç kimsenin katılmadığını, ancak son şiddet olaylarından bu yana “her gün dolu olduklarını” ve fiziksel olarak katılamayanların dua etmek için çevrimiçi olarak katıldıklarını söyledi. Grup üyelerinden biri şöyle dedi: “Dualarınız için teşekkür ederiz; bizim ve buradaki insanlar için büyük bir lütufsunuz. Lütfen bu savaşın sona ermesi için dua edin, çünkü her seviyede tükeniyoruz ve buna daha fazla katlanamayız.”

Ürdün ve Lübnan’daki SAT-7 personeli kendi bölgelerinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendiğini, yolların kapatıldığını, uçuşların iptal edildiğini ve gerginliğin giderek arttığını bildirdi. SAT-7 Lübnan Direktörü Maroun Bou Rached ise şunları söyledi: “Bu çatışmanın yayılmasından endişe ediyoruz ancak barışçıl bir çözüm için umut ve dua ediyoruz.”

(Ana Görsel: Envato)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi