5 Mayıs 2024 Pazar

Sri Lanka’da Adalet Çağrısı

Kardinal Malcolm Ranjith, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ni (UNHRC) Sri Lanka’da özgürlüğün ve adaletin sağlanmasında rol oynamaya çağırdı.

Kardinal Malcolm Ranjith

Mevcut hükümetin dolandırıcılık ve yolsuzluğa karşı sesini yükselten insan hakları aktivistlerine yönelik acımasız eylemlerine değinen Kardinal Ranjith, ‘‘Hükümet, yolsuzluğa karşı barışçıl protesto gösterileri düzenleyen insan hakları aktivistlerinin seslerini acımasızca bastırıyor’’ dedi. 

Hükümet karşıtı iki eylemci, Terörle Mücadele Yasası (PTA) uyarınca suçlama olmaksızın gözaltına alındı. Eylemciler, Ağustos ayında polisin üniversite öğrencilerini dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandığı bir protesto yürüyüşünün ardından tutuklandı. Tutuklanmalarına karşı çıkan dini liderler ve insan hakları savunucuları, iki eylemcinin terörist olmadığını söyledi.

Öğrenci federasyonu, hükümetin acımasız baskılarına karşı bir dizi protesto gösterisi düzenledi. Ülkenin farklı kentlerinde eylemcilerin derhal serbest bırakılması adına çeşitli protestolar düzenlendi. PTA kapsamında en az 129 kişinin tutuklandığı bildirildi. Tutuklanan eylemcilerin hayatlarının tehdit altında olduğu belirtildi. Üniversite öğrencisi Mary Sadani, siyasi liderlerin güçlerini korumak için halkı aldatmaya çalıştıklarını söyleyerek, ‘‘Kardinal Ranjith gibi dini liderler, ekonomik kriz nedeniyle acı çeken insanların sorunlarını dile getirmelidir’’ dedi. 

Parlamento üyesi Patali Champika Ranawaka, yıllardır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle gelecekte toplumsal bir isyanın yaşanabileceğini söyledi. Ranawaka, ‘‘İş yerleri kapanıyor, insanlar işlerini kaybediyor. Yaşananlar gelecekte büyük bir toplumsal soruna neden olabilir’’ dedi. 

Kardinal Ranjith, 2019’da gerçekleşen Paskalya Bayramı’ndaki saldırılardan sorumlu tutulan insanların tutuklanmasının sadece bir yanıltma projesi olduğunu söyleyerek, ‘‘Tutuklamaların asıl amacı, Paskalya saldırılarıyla ilgili gerçeğin üstünün örtülerek halktan saklanmasıdır’’ dedi. (Ucannews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi