3 Mayıs 2024 Cuma

Ukraynalı Kadınlar ve Çocuklar Kaçakçılık Riski Altında

Rus işgalinden kaçan Ukraynalıların sayısı 3,5 milyonu aşarken, Kardinal Mario Grech, hükümetlere, kadınları ve çocukları korumaları çağrısında bulundu.

Episkoposlar Meclisi Genel Sekreteri Kardinal Mario Grech, 4 günlük Polonya ziyaretinde, ‘‘Ukraynalı kadın ve çocuklar, insan kaçakçılarından korunmalı’’ çağrısında bulundu.

Mültecilere Yakınlık

Kardinal Grech, Kardinal Kazimierz Nycz ve Msgr. Piotr Jarecki eşliğinde Varşova Episkoposluğu tarafından işletilen iki mülteci kabul tesisini ziyaret etti. Kardinal, 2.300 Ukraynalı mültecinin yaşadığı Varşova yakınlarındaki St. Margaret’s Parish’te verilen hizmetlere tanık oldu. Çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan mülteciler, Hristiyanlar tarafından kendi evlerinde misafir ediliyor. Kardinal Grech, özellikle çocukların hikâyelerini dinledi ve onlara Tanrı’nın lütfunu diledi.

Yerel Sinodal süreci din adamlarıyla görüşmek üzere 4 günlük bir ziyaret için Varşova’ya giden Malta doğumlu Kardinal, Polonyalı Katolikleri savaştan ve şiddetten kaçan insanları misafirperverlikle karşılamaya çağırdı. Ekim 2023’te yapılacak olan Roma Sinodu’na değinen kardinal, ‘‘Sinod, insanların kiliselerimizde kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için bir davettir. Ukrayna’daki savaş ve mülteci sorunu, çıkmaz bir sokağa giriyor gibi görünebilir. Ancak Kilise, Tanrı’nın sesini dinlemeye ve çıkmaz sokakları umut yollarına çevirmeye çağrıldı’’ dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri, Rus işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 3.5 milyondan fazla insanın Ukrayna’dan ayrıldığını bildirdi. Yaklaşık 2 milyon mülteciyi ağırlayan Polonya’da Varşova’nın nüfusu yaklaşık yüzde 17 arttı.

Ülkeden çıkışları yasak olan 18-60 yaş arası erkekler, sınır bölgelerinde eşlerine ve çocuklarına veda ediyor. (vaticannews)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi