4 Mayıs 2024 Cumartesi

Vaftiz Sırasında Akıntıya Kapılan Hristiyanlar Kurtarıldı

Vaftiz törenlerinin çoğu polis müdahalesi ile bitmiyor, ancak nehirde akıntıya kapılan iki Perulu Hristiyanın kurtarılabilmesi için güvenlik güçlerinin yardımı gerekti.

Yerel haber kaynaklarına göre Rosa Jiménez Bartolo, 28 Aralık’ta Peru’nun Rímac nehrinde pastör olan kardeşi tarafından vaftiz ediliyordu. Pastör, nehre inen kardeşine ‘‘Seni Rabbimiz İsa Mesih adıyla vaftiz ediyorum’’ dedi.

Suya batırılan Bartola, ayağa kalkacağı sırada dengesini kaybetti ve kardeşiyle birlikte akıntıya kapıldı. Kilise üyeleri yardım etmeye çalışsa da, kardeşler hızla nehrin aşağısına doğru sürüklenmeye başladı. Çevredekiler derhal polise haber verdi.

Yerel polis yetkilileri günlük La Republica gazetesine verdiği demeçte ‘‘Akrabalarından biri yardım istediğinde Ramiro Prialé Otoyolunda devriye geziyorduk. Hemen arama çalışmalarına başladık ve onları 100 metre uzakta, suyun içinde bulduk. Kardeşleri kurtararak sağlık merkezine götürdük’’ açıklamasında bulundu.

Polis, iki kardeşi de kurtardı. Kardeşin ismi açıklanmadı ama ikisinin de Evanjelik kiliseye gittiği belirtildi. Güvenlik güçleri Peru’nun yağmurlu mevsiminin tehlikeli nehir koşulları yarattığı için insanların şu sıralarda Rímac’ta vaftiz töreni düzenlemekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Video kayıtlarında nehrin derin ve hızlı aktığı görülüyor. Sık yaşanmasa da nehirde gerçekleştirilen vaftiz törenlerinde aksilikler yaşanabiliyor. 1992’de Güney Afrika’da akıntıya kapılan pastör ve iki cemaat üyesi hayatını kaybetmişti. Benzer bir olay, Tanzanya’da güçlü akıntıların olduğu nehirde yaşandı ve iki inanlı hayatını kaybetti. 

Kapalı alanlarda bile kazalar yaşanabiliyor. 2005 yılında suyun içindeyken eline mikrofon alan Teksaslı bir pastör, 800 kişinin önünde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vaftiz, bir Hristiyanın İsa Mesih aracılığıyla yeni bir hayata başladığını göstermekte. Yeni Antlaşma’da (İncil) Tanrı, inanlıların vaftiz edilmesini buyurur. Kutsal Yazılarda kaydedilen ilk vaftizler ise Ürdün Nehri’nde gerçekleşti. (CP)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi