3 Mayıs 2024 Cuma

Vatikan, Ukrayna’ya Gıda Bağışında Bulundu

Vatikan, Ukrayna’ya gıda bağışında bulundu. Papalık Yardım Hizmetleri Dairesi Başkanı Kardinal Konrad Krajewski, gıda paketleriyle dolu iki kamyonun Ukrayna’ya doğru yola çıktığını söyledi.

Kore firması, savaştan en çok etkilenen bölgelerdeki insanlara dağıtılmak üzere Vatikan’a yaklaşık 300 bin porsiyon dondurulmuş et suyu gönderdi. Et suyunun besleyici olması ve sıcak su eklenerek kolayca hazırlanması nedeniyle ciddi bir ihtiyacı karşılıyor.

Yaklaşık 30 kişi, yardımın Roma’daki Santa Sophia Rum Katolik Kilisesi’ne aktarılması için çalışıyor. Yardımlar birkaç gün içinde Ukrayna’ya doğru yola çıkacak. Kardinal Krajewski, bağışın savaşın başlangıcından bu yana 106 kez gerçekleştirilen insani yardımın bir parçası olduğunu söyledi.

Kardinal Konrad Krajewski

Kardinal Krajewski, Vatikan’daki yurdun sakinleri tarafından gösterilen dayanışmanın önemini vurguladı. Yurtta barınan 30 evsiz, Kore’den gelen yardımların organize edilmesinde gönüllü olarak hizmet ediyor. Kardinal, ‘‘Hepsi bağışların nereye gideceğini biliyor ve saatlerce çalışmaya gönüllü oldular’’ dedi.

‘‘Acı çekenlerin yalnız olmadıklarını ve Tanrı’nın kendileriyle birlikte olduğunu bilmeleri çok önemli. Kilise, ayrım gözetmeksizin herkese yardım eder’’ diyen Kardinal Krajewski, ‘‘Sadece gıda yardımında bulunmakla kalmayacağız. Aynı zamanda Lviv’de eşlerini kaybeden kadınlar için inşa edilen evi açacağız. Rab’bin yardımıyla diğer kuruluşlarla birlikte savaşın ortasında bu büyük evi inşa etmeyi başardık’’ dedi.

Kardinal Krajewski, insanların acı çektiği yerlerde bulunmanın önemine değinerek, ‘‘Armağanlardan ziyade orada bulunarak tanıklık etmek daha önemlidir. Geçen yıl çok şey yaptık. Kutsal Ruh’un bu sene de bizleri yönlendireceğine inanıyoruz’’ dedi. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi