7 Mayıs 2024 Salı

Yüzlerce Pakistanlı Hristiyan, Evlerini Terk Etmek Zorunda Kaldı

Pakistan’da bir pastörün sosyal medya hesabı üzerinden dini içerikli paylaşımda bulunması üzerine yüzlerce Pakistanlı Hristiyan, Noel öncesi evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), Lahor’un Charar mahallesindeki Hristiyan ailelerin pastör Raja Waris’in 22 Aralık’ta Facebook paylaşımının ardından evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu. Yerinden edilmiş Hristiyanlardan biri olan Saleem Khokhar, ICC’ye verdiği demeçte, ‘‘Pastör paylaşımı için özür diledi ve sorun ertesi gün çözüldü’’ açıklamasında bulundu. Buna rağmen pastör ve ailesi aşırılık yanlılarının tehditlerine maruz kaldı. 

Öfkeli gruplar bölgedeki Hristiyanları protesto etmeye devam ediyor. Yerel kaynaklar, pastörün öldürülmesinin istendiğini bildirdi. Waris, daha önce Pakistan’ın küfür yasalarından herhangi birini ihlal etmekle suçlanmamıştı.

Khokhar, ‘‘Hristiyanların evlerinin yakılmak istenmesi öğrenilince durum tehlikeli bir boyut kazandı. Bundan dolayı, Hristiyanlar mahalleyi terk etmek zorunda kaldı. Sevinç ve kutlama zamanı olmalıydı. Ancak evlerimizden ayrılıyoruz, akrabalarımıza ve arkadaşlarımıza bizleri evlerine almaları için ricada bulunuyoruz. Hiçbirimiz bu durum hakkında iyi hissetmiyoruz’’ ifadelerinde bulundu. 

Polis memurları, Hristiyanları ve mahallelerini güvende tutmak için yerel yönetim tarafından görevlendirildi. ICC, yalnızca Lahor’daki 623 kilise ve Hristiyan yerleşimi için 5 bin kişinin görevlendirildiğini belirtti. Hükümet yetkilileri de Noel sırasında birkaç kiliseyi ziyaret ederek Hristiyanlara desteklerini ifade etti. 

CBN News’in bildirdiği gibi, Pakistan’da dine hakaret suçlamaları oldukça yaygın. Bu tür suçlamalar oldukça kışkırtıcı ve kalabalık linç olaylarını, kanunsuz cinayetleri ve kitlesel protestoları tetikleme potansiyeline sahip. Pakistan’da en az 24 Hristiyan küfür suçlaması nedeniyle tutuklu. 

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu (USCIRF), dine hakaret yasalarının tüm dünyada şaşırtıcı derecede yaygın olduğunu belirtti. (cbn)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi