29 Nisan 2024 Pazartesi

İskenderun Katolik Kilisesi’nde Aziz Yusuf’un İsim Bayramı’na Özel Ayin

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde, Meryem Ana’nın eşi Aziz Yusuf’un İsim Bayramı gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı.

Kucağında Bebek İsa olan Aziz Yusuf heykelinin çiçeklerle süslendiği ayini, Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğu Yardımcı Episkoposu Monsenyör Antuan Ilgıt yönetti. Kilise Pederleri Dariousz Dogondke ve Carmine Donnici de ayine eşlik etti.

İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde bir vaaz veren Monsenyör Ilgıt; “Kutsal yasa bizim için önemli, bizi Mesih İsa’nın gelişine hazırlıyor. Fakat bizler Kutsal Yasayı tatbik ettiğimiz zaman bunu imanımız olmadan da yapabiliriz, şeklen de yapabiliriz, hayatlarımızda hiçbir değişiklik yapmadan. Bu pek çok kişinin hayatında zaten olan bir şey! Kutsal Yasayı, harfi harfine yerine getirmek, yerine getirmeyenleri kınamak… Bu şekilde yaşayan pek çok insan var, yüzyıllardır” diye konuştu.

Aziz Yusuf’tan da söz eden Monsenyör Ilgıt; “İncil’e baktığımızda bize İsa’nın koruyucu babası ile ilgili birkaç bilgi veriyor. İkonalara baktığımız zaman Yusuf hep yaşı çok büyük biri gibi tasvir ediliyor. Meryem Melekle karşılaştığı zaman ise 16-17 yaşlarında genç bir kızdı. Neden Aziz Yusuf ikonalarda, tablolarda çok ileri yaşta biriymiş gibi gösteriliyor? Çünkü bilge bir insan! Bilgeliği de Rabbin sözünü dinlemesinden ve tatbik etmesinden kaynaklanıyor.

Muhtemelen Aziz Yusuf da Meryem gibi genç biriydi. Gerçekten de zor bir durumda kaldı. Aziz Yusuf genç yaşında, önünde uzun bir hayat ve planları varken birden hayatı tamamen değişiyor. Nişanlısı Meryem’in hamile olduğunu öğreniyor. O dönemlerde bunun kabul edilmesi imkansızdı, cezalandırılması gerekirdi. Kaldı ki bugün bile böyle bir durumu kabul etmek zordur.

Aziz Yusuf bunu 2000 yıl önce yaşıyor. Kötü ve katı İbrani yasasının uygulandığı devirde… Gördüğü bir rüyada Rab ona hiç çekinmeden Meryem’i almasını, Meryem’in taşıdığı bebeğin Kutsal Ruh’tan olduğunu ve ondan büyük bir nesil yaratılacağını söylüyor. Çok masumane bir imanla Rabbe iman ederek Meryem’i kendisine eş olarak alıyor” şeklinde konuştu.

İsim Bayramı için gerçekleştirilen ayinde İncil’den bölümler okundu, dualar edildi ve ayine iştirak edenlere Kutsal Komünyon dağıtıldı. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi