fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022’de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya geldi. Harabeye dönen binada tapınan Hristiyanlar, Mesih’in çarmıhtaki fedakarlığını hatırladı.

Yanmış kiliselerde ibadet eden Hristiyanlar, Nijerya’nın Orta Kuşak bölgesindeki kırsal topluluklarda yaşıyor. Plateau eyaletinin Bassa bölgesinde yıllar içinde 2bin Hristiyan hayatını kaybetti. Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) görevlisi, Ariri köyünde kilisenin döküntüleri arasında toplanan 70 kişiyle bir araya geldi. Köy 2016 yılından bu yana çok sayıda saldırıya maruz kaldı. 2016’da 19 kişi öldürüldü. 2017 yılında çok sayıda ev yakıldı ve tarım arazileri yok edildi. 2019’da 91 dönüm tarım arazisi yok oldu.

2020’de gerçekleşen saldırılar nedeniyle birçok kişi yerinden edildi. 2021’de Fulani militanları köylülerin tarım arazilerine el koydu. 2022’de militanlar beş Hristiyanı daha öldürdü ve bir kiliseyi yaktı. Miango kasabasında yaşayan herkes yerinden edildi. 2023’te evlerini ve kiliselerini inşa etmek isteyen köylüler geri döndü. Bir yıl sonra saldırganlar cinayet ve istismar suçuna karıştı.

Pastör, Hristiyanları tapınmaya ve dua etmeye çağırdı. Bir çiftçi, 2016’da maruz kaldığı saldırı sonucu gözünü kaybettiğini söyledi. Ayrıca evinin yıkıldığını ve 2024’te ailesinden yedi kişiyi kaybettiğini belirtti. Hristiyanların varlığının yok edilmek istendiğini söyleyen çiftçi, ‘‘İsa’nın adı uğruna hayatımızı vermeye hazırız’’ dedi.

Tanrı Sözü üzerine paylaşımda bulunan pastör, ‘‘İsa’nın ölümü, bizim ölümümüze benzemez; ancak günahtan özgür olmak bizim sorumluluğumuzdur. İsa, bizim günahlarımız için acı çekti. Bizler de İsa’nın adı uğruna acılara katlanmaya hazır olmalıyız’’ dedi.

Şubat ayında gerçekleşen saldırıda arkadaşını kaybeden 16 yaşındaki bir çocuk ise, ‘‘Fulani militanlarını affettim. Ben de bacaklarımı kaybettim ve çiftçilik yapamıyorum. Güçlü olmam için dua edin’’ ifadelerinde bulundu.

(Kaynak: Persecuiton)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi