19 Mart 2024 Salı

Samandağ Mar Circus Kilisesi ‘Meryem Ana Bayramı’ Ayiniyle Açıldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yeni hizmete giren Aziz George Kilisesi olarak da bilinen Mar Circus Kilisesi, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı’ ayini ile açıldı. Mar Circus Kilisesinde yapılan ayinden sonra gece ise Mar İlyas Kilisesinde gerçekleştirilen eğlence ile bayram coşkusu bir kat daha arttı. Samandağ’daki Ortodoks Kilisesi Cemiyeti tarafından düzenlenen bayram kutlamaları coşkuyla gerçekleşti.

Mar Circus Kilisesi ve Meryem Ana Makamının restorasyonun tamamlanmasının ardından ilk ayin, Meryem Ana’nın göğe intikal etmesi bayramı münasebetiyle gerçekleştirildi. Meryem Ana’nın Göğe Alınışı münasebetiyle her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan bayram ayini, Patrik Vekili Selefkiya Episkoposu Kadasetli Efram Maluli önderliğinde gerçekleştirildi. Ayine ayrıca, Antakya Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller, Almanya Köln (Aziz Cevarcios) Kilisesi Pederleri Abdo Sabuncuoğlu ve Pol Altındağ, Samandağ Kilisesi Pederleri Trifon Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu ile Diyakon Pavlos Orduluoğlu, Hatay Ermeni Kiliseleri Ruhani Lideri Peder Avedis Tabaşyan, Balamand Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Apo Papaz ve Yusuf Papaz da iştirak etti.

Gerçekleştirilen ayinde, Meryem Ana’nın Göğe İntikal etmesi tüm bölge Hristiyanlarınca kutlanırken, dünyada barışın egemen olması için dualar edildi. Ayin boyunca Samandağ Kilisesi Azize Katrina Korosu’nun söylediği ilahiler törene büyük bir anlam kattı.

Meryem Ana, İsa Mesih’in annesi olarak kilise tarihinde önemli bir yere sahiptir. Hatta Ortodoks Kiliselerinde “Mater Deu” yani “Tanrı Annesi” veya “Teotokos” yani Tanrı’yı Taşıyan” olarak hitap edilmektedir.

Günümüzde Meryem’in Göğe Yükselmesi veya Meryem Ana Bayramı olarak kutlanan 15 Ağustos günü birçok ülkede imanlıların kilisedeki kutlamalara katılmasını sağlamak için resmi tatil günüdür. Bu bayram, İsa Mesih İmanlılarının ölümden sonra Tanrı’yla birlikte göğe alınacakları ve sonsuz yaşama kavuşacakları inancının da göstergesi ve örneği olarak kabul edilir.

Yemekli Eğlence Coşkuyu Artırdı

Öte yandan Samandağ’daki bayram kutlamaları, Aziz İlyas Kilisesi bahçesinde verilen akşam yemeği ile devam etti. Buradaki yemeğe, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in yanı sıra Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Samandağ Belediyesi Meclis üyesi Nazire Berigel, Dr. Dimyan Emektaş ve Samandağlıların yanı sıra bölgedeki cemaat üyelerinden birçok vatandaş katıldı. Kilisesin bahçesinde düzenlenen eğlencede Samandağ’ın sevilen sanatçılarından Semir Yalçın sahne alırkeni katılımcılar gece boyunca eğlenerek bayramın coşkusunu doyasıya yaşadılar. (SAT-7 Türk /İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi