fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu’nun 95. yılı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’ndeki Surp Badarak’a (Kutsal Sunu Ayini) ve Lusavoriç Korosu’nun 95. yıl kutlamasına riyaset etti. 

5 Mayıs Pazar günü, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Surp Badarak sunuldu ve Lusavoriç Korosu’nun 95. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Patrik Sahak II ayine riyaset etti, tören sıradında astdiyakos ve kıdemli okuyucu takdisleri yaparak vaaz verdi. 

Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan eli ile sunulan Surp Badarak’ta diyakos, astdiyakos, kıdemli okuyucu ve okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. 

Surp Badarak “Khorhurt Khorin” ilahisi ile başladı. Kıdemli Peder Krikor halka dönüp tören öncesi tövbesini ettikten sonra Sunağa çıktı. Günün İncil okuma parçasını Diyakos Roy Küçükateş okudu, sonrasında Diyakos Artun Tekiroğlu Kutsal Ekmek ve şarabı getirerek Kıdemli Peder Krikor’a teslim etti. 

Kilisenin din görevlisi ve vaizi Üstrahip Harutyun Damadyan, Beyoğlu Kilisesi Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz iş birliği Ermenistan temsilcisi Nairi Bedrosyan ve inanlıların hazır bulunduğu ayinde İlahileri, bu yıl kuruluşunun 95.yıl dönümünü kutlayan Lusavoriç Korosu üyeleri şefleri Hagop Mamigonyan yönetiminde ve Sirun Sirunyan’ın orgu eşliğinde seslendirdiler. 

Surp Badarak sırasında toplu tövbeyi kilisenin vaizi Üstrahip Harutyun yaptırdı ardından Hağortutyun (Komünyon) dağıtımına geçildi. 

Surp Badarak’ın ardından Üstrahip Harutyun, Patrik Sahak II’nin, Şef Hagop Mamigonyan nezdinde Lusavoriç Korosu için yazdığı Kutsama metnini okudu. Sonrasında Patrik Sahak II, kıdemli okuyucular Sevan Değirmenciyan ve Artar Bağcı’yı Astdiyakos, okuyucu Viçen Birlisliyan’ı kıdemli okuyucu olarak takdis etti. 

Daha sonra Patrik Sahak II, Ermenice vaaz verdi. Vaazın ardından tüm Rab’de uyuyanlar için Hokehankisd (Ayin-i Ruhani)duaları okundu. Patrik Sahak II’nin “Bahbaniç” duası ve hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile tören son buldu.

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi