fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki Kutsal Elem Haftasını Hatay ve Mersin’de geçirdi. Episkopos Dahdal, hafta boyunca İskenderun, Samandağ ve Altınözü’nde ayinlere katılırken, Cumartesi günü ise Nurlu Cumartesi Ayini’ni Arsuz’da Paskalya Ayini’ni de Mersin’de icra etti.

Paskalya Bayramını Hatay ve Mersin’deki Hristiyan cemaati ile birlikte geçirmek için bir hafta boyunca Türkiye’de bulunan Episkopos Arsenios Dahdal hafta boyunca İskenderun, Samandağ ve Altınözü’nde ayinlere katıldı.

Arsuz’da Nurlu Cumartesi Ayini

Episkopos Dahdal, Cumartesi gününü ise Arsuz ve Mersin’de geçirdi. Cumartesi sabahı Arsuz Vaftizci Aziz Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesinin bahçesinde Nurlu Cumartesi (Sebt El Nur) Ayinini yönetti. 6 Şubat Depremlerinde ağır hasar gören Kilisenin yıkıntıları önünde Kutsal Ayin gerçekleştiren Dahdal, ayinden sonra kilise bahçesinde cemaat mensubu aileler ile bir araya geldi.

Episkopos Arsenios Dahdal’ın Arşimandrit Pavlus Orduluoğlu ve Antakya Kilisesi Pederlerinden Dimitri Doğum ile birlikte yönettiği Kutsal Ayine Arsuz cemaatinin yanı sıra Arsuz’dda ikamet eden Antakya Kilisesi cemaat mensupları da iştirak ettiler.

Paskalya Bayram Ayini Mersin’de İcra Edildi

Episkopos Arsenios Dahdal, Cumartesi akşamı ise Mersin’e geçti. Dahdal, Mersin Baş Melekler Mikail ve Cebrail Rum Ortodoks Kilisesinde Rabbimiz İsa Mesih’in Diriliş Bayramı (El Fısıh-El Kıyame) Ayinini yönetti. Buradaki ayini Dahdal’ın yanı sıra Arşimandrit Pavlus Orduluoğlu, Mersin Kilisesi Pederi İspir Teymur ve Antakya Kilisesi Pederlerinden Can Dellüller birlikte icra ettiler.

Episkopos Dahdal, Paskalya Ayininden sonra Mersin cemaat üyeleri ile birlikte kilise salonunda kahvaltı etkinliğinde buluştu. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderuun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi