fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

2 Ay Ömrü Kaldığı Söylenen Adam 6 Yıldır Tanrı’yla Hayata Tutunuyor

“Tanrı’ya Her Gün Şükrediyorum!”

Altı yıl önce beyin tümörü teşhisi konulduktan sonra yaşaması için sadece iki ay verilen Houston, Teksaslı bir adam, onu hayatta tuttuğu için Tanrı’ya güveniyor.

2016 yılında İsrail Lemus’a agresif bir beyin kanseri türü olan dördüncü evre glioblastoma teşhisi kondu. Teşhis konulduğunda Lemus’a beyninde golf topu büyüklüğünde bir tümör olduğu ve sadece iki aylık ömrü kaldığı söylendi.

KHOU-TV’ye konuşan Lemus, “Tipik prognoz 14-24 aydır. Bana iki ay dediler. 29 yaşındaydım” dedi. Teşhis konduğundan beri Lemus üç ameliyat geçirdi ve mevcut tüm kanserler hücreler temizlendi.

Mayo Clinic’e göre, glioblastoma yavaşlatılabilen ancak tedavi edilemeyen bir hastalıktır ama bu tanıya rağmen, Lemus evlendi, ilk evini satın aldı ve kariyer değiştirdi.

Lemus “bana göre, bu yüzde yüz Tanrı’nın işi” diyerek durumu açıklıyor: “Dürüst olmak gerekirse, her gün için Tanrı’ya şükrediyorum. Uyandığımda ilk yaptığım ve uyumadan önce yaptığım son şey o gün için Tanrı’ya şükretmek.”

Hala kanser olmasına rağmen kendini hasta hissetmediğini kaydeden Lemus, “Taramalar farklı gösterebilir, doktorlar farklı diyebilir ama hastalığın aktif olmadığını biliyorum” dedi. UT Health Houston/Memorial Hermann’dan bir onkolog olan Dr. Jay-Jiguang Zhu, Lemus’un hayatta kalmasını mucizevi olarak tanımlıyor. “Bu bir mucize” diyen Dr. Zhu, hastalık remisyonda değil ancak durumu açıklayamıyoruz dedi.

Doktor, Lemus’un hayatta kalmasının bir gizem olduğunu söyledi. Olumlu bir tutuma, güçlü bir destek sistemine ve tedavisine katılan özel bir doktor ekibine sahip olmanın muhtemelen hayatta kalmasına katkıda bulunduğu konusunda ısrar etti.

Lemus’un karısı Samantha, KHOU-TV’ye “O benim mucizem. Ona her zaman bunu söylüyorum” dedi. (CHL)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi