3 Mayıs 2024 Cuma

37 Hristiyan Katledildi

Morning Star News’ün haberine göre, Fulani çobanları ve diğer örgütler tarafından Nijerya’nın Benue eyaletinde 6 Hristiyan’ın katledildiğini bildirdi. Eyalette son üç hafta içinde 37 Hristiyan hayatını kaybetti.

Ushongo sakini Bemgba Iortyom, saldırganların Pazar günü akşam saatlerinde çoğunluğu Hristiyan olan Igba-Ukyor ve Tse Baka köylerine saldırdığını söyledi. Iortyom, ‘‘Silahlı çobanlara eşlik eden teröristler önce Igba-Ukyor köyüne saldırarak beş Hristiyan’ı öldürdü, ardından Tse Baka’ya geçerek bir Hristiyan’ı katletti’’ dedi.

Bölge sakinleri, 8 Temmuz’da Ukum bölgesinde 30 Hristiyan’ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Köylerin sabah saatlerinde saldırıya uğradığını söyleyen Ukum konsey başkanı Kartyo Tyoumbur, ‘‘Öfkeli kalabalık silahlı 20 kişiden oluşuyordu. Birkaç evi yakıp yıktılar. 30 Hristiyan katledildi. Kayıp olanları arama çalışmaları başlatıldı’’ dedi. Hayatını kaybedenlerin Evrensel Reform Kilisesi (NKST) ve Katolik Kilisesi üyeleri olduğu açıklandı. 

Konsey Başkanı Salome Tor, 30 Haziran’da Tse Anwhwan köyünde Hristiyan’ın öldürüldüğünü ve iki Hıristiyan’ın yaralandığını açıkladı. Tor, ‘‘Silahlı adamlar pusu kurarak kurbanlara ateş açtı ve NKST kilisesi üyesi Bay Saater Apera hayatını kaybetti. Saldırıda iki Hristiyan yaralandı. Olay polise bildirildi ve yaralı olanlar hastaneye kaldırıldı’’ dedi.

Benue Eyalet Yönetimi sözcüsü Catherine Anene, ‘‘Teröristler Benue eyaletindeki bazı topluluklara saldırı düzenliyor. Güvenlik güçleri, radikal gruplarla mücadele etmesi için etkilenen bölgelere konuşlandırıldı. Saldırıların kontrol altına alınacağına inanıyoruz’’ dedi.

Benue eyaleti yetkilileri, federal hükümete zulmü sona erdirmek için acil adımlar atılması gerektiğini söyledi. Mayıs ayında eyalet valisi seçilen Rev. Hyacinth Alia, saldırıların Tanrı’ya ve insanlığa karşı işlenmiş büyük bir günah olduğunu söyledi. Rev. Alia, ‘‘Sevdiklerini kaybedenlere taziyelerimi iletiyor ve teselli bulmaları için Tanrı’ya dua ediyorum’’ dedi.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi