1 Mayıs 2024 Çarşamba

Ortodoks Konseyi Birlik İlan Etti

Girit’teki yapılan Büyük Ortodoks Konseyi’nde alınan kararların tüm Ortodoks Kiliseleri için geçerli olacağı ilan edildi, ancak Moskova Patrikliği bu kararı kabul etmedi.

Rus İnterfax haber ajansının haberine göre, Girit adasında yapılan Ortodoks Kiliseleri Konsey başkanı Ekümenik Patrik Bartholomeos, konsey kararlarının tüm Ortodoks kiliseleri için zorunlu olacağını açıkladı. 19 Haziran’da başlayan ve dört gün süren Dünya Ortodoks Kiliseleri forumuna dünyadaki 14 Ortodoks kilisesinden 10 lider katıldı.

Konsey’de Ortodoks Kilisesi’nin Hristiyan dünyasının kalan kısmı ile ilişkileri, oruç, evlilik, modern dünyada kilisenin misyonu, Ortodoks diasporalarına destek ve Ortodoks kiliselerinin özerklik ilanı gibi konuların konuşulduğu belirtiliyor.

Daha önce, Bulgar, Antakya, Gürcistan, Sırp ve Rus Kiliseleri liderleri uyuşmazlıkların çözümü ve belge taslaklarının tamamlanması için forumun başka bir tarihe ertelenmesini teklif etti. Ancak İstanbul Patrikhanesi bu girişimi reddederek ve konseyin planlandığı gibi yapılacağını söyledi. Bu yüzden foruma katılım az oldu.

Moskova Patrikhanesi Dış Kiliselerle İlişkiler Bölümü Başkanı Volokolamsk, Interfax ajansına Girit Konseyi toplantısı kararlarının tüm Ortodoks dünyası için zorunlu olmayacağını söyledi.

Foruma bir mesaj gönderen Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, Girit toplantısının tüm dünya Ortodoks Kiliseleri konseyi hazırlıklarına katkı sağlayacağını bildirmişti.

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi