4 Mayıs 2024 Cumartesi

Pazar Günü Çalışmak İstemediği İçin Öldürüldü

Pakistanlı genç bir Hristiyan, Pazar günü tatil olmasına rağmen çalışmayı reddettiği için sokakta vurularak öldürüldü.

Morning Star’ın haberine göre, Punjab’ın Şeyhupura kentinde yaşayan 20 yaşındaki Noman Munir Masih bir yerel sağlık bürosunda çalışıyordu.

Norman’ın annesi Khalida Bibi, “Aniden iki motosikletçi oraya geldiğinde Noman’ı orada bırakarak ayrılmak üzereydiler. Bir tanesi bir tabanca çekti ve Noman’a ateş açarak onu öldürdü” diye belirtti.

Olay ile bağlantılı olarak Daanu Chaddar adlı bir adam tutuklandı. Ailenin avukatı olan Kashif Naimet, Chaddar’ın, Masih’in tatil gününde evinin önünü süpürmeyi reddettiği için Masih’i tehdit ettiğini belirtti. Talebinin reddedilmesiyle öfkelenen Chaddar, iddiaya göre Noman’a “korkunç sonuçlarla” karşı karşıya kalmaya hazır olmasını söylediği ve emrini çiğnediği için Noman’ı tehdit ettiği belirtildi.

Avukat Naimet, “Noman, basit bir temizlik görevlisi ve kimseyle bir düşmanlığı olmayan biriydi. Anladığımız kadarıyla, bir radikalin evinin önünü temizlemeyi reddetmesi onun öldürülmesine yol açtı” diyerek sözlerine ekledi.

İnsan Hakları Savunucuları, Pakistan’daki birçok radikal tarafından Hristiyanların haksızlığa uğradıklarını ve aşağılanmış hissettiklerini söylüyor.

Sheikhupura Tehsil Belediye Otoritesi sağlık çalışanları sendikası başkanı Riaz Masih Bhatti, “Hristiyan sağlık görevlilerine karşı önyargılar sık sık görülüyor, ancak Noman’ın cinayeti, tüm toplumda bir şok gösterdi” dedi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi