2 Mayıs 2024 Perşembe

İskenderun ve Mersin’de ‘Kutsal Çarşamba’ Ayinleri!

Bizzeti; “İsa Onun İçin Çalışmamızı İstiyor”

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti’nin katılımıyla Mersin Katolik Kilisesinde ‘Kutsanmış Yağ Ayini’ gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ayinde ayrıca, tüm pederler ruhbanlık yeminlerini de yenilediler.

İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Lucian Abalintoaeiei ve Julius Ohanel ile Mersin, Tarsus, Adana ve Antakya Katolik Kiliseleri Pederleri, rahibeleri ve cemaatlerinin de katıldığı ayin Salı günü gerçekleştirildi.

Yüksek Kurul tarafından İsa Mesih’in Romalılara teslim edilmesinin kararlaştırdığı ve Yahuda İskaryot’un da İsa’ya ihanet ettiği günün anımsandığı Kutsal Çarşamba ayini, Episkopos Bizzeti’nin İskenderun’da olacağı gerekçesi ile Mersin’de Salı günü gerçekleştirildi. Törende hastalar ve katekümenler için yağlar kutsandı.

Ayinin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti; “Bu kutsal ayinde bir araya geldik. İsa Mesih onun için toplanıp çalışmamamızı bizden rica ediyor. Bugün kutsal yağları kutluyoruz” dedi.

‘Kutsal Çarşamba Ayini’nde Mesih’in kâhinliği yeniden ele alınıyor. Bu ayin, kilise eğitimi alan, din dersi veren, hastaların hizmetinde çalışan diğer din adamlarının da bayramı niteliğini taşıyor. Bu nedenle Kutsal yağların kutsandığı bu ayinde, İncil okunduktan sonra papazlık sözlerinin yenilenmesi de yapıldı. Ayine katılan tüm bölge pederleri “Ruhbanlık” Yeminlerini yeniledi.

Mersin’indeki ayinin ardından Çarşamba günü de İskenderun Katolik (Kilisesinde) Katedralinde Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetiminde, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde de Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetiminde ‘Kutsal Çarşamba’ ayinleri gerçekleştirildi. Ortodoks Kilisesi ayini sonrasında cemaate yağlanmış pamuk ve buğday dağıtıldı.

(SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi