8 Mayıs 2024 Çarşamba

Meksiko’da Ayin Sırasında Rahip Bıçaklandı

Meksika’nın başkentinde bulunan Meksiko Katedrali’ndeki ayin sırasında rahip bıçaklandı. Hükümet ve kilise yetkilileri, bir Meksikalı rahibin Mexico City’deki katedralde boynundan bıçaklanması sonrasında sağlık durumunun “ciddi ancak stabil” olduğunu bildirdi.

55 yaşındaki Peder José Miguel Machorro Alcalá, 15 Mayıs’ta katedraldeki ayinin sonunda boynundan ve gövdesinden bıçaklandı. Tanıklar, saldırganın amacının pederin boğazını kesmek olabileceğini bildirdiler.

Yetkililer, olay yerinde katedralden kaçmaya çalıştığı bildirilen bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin, kendisini Amerika Birleşik Devletleri’nden bir sanatçı olarak tanımlayan John Rock Schild olduğu belirlendi. Kendisinin yaklaşık 30 yaşında olduğu belirtiliyor.

Meksika Başepiskoposu avukatlarından Armando Martínez düzenlediği basın toplantısında, rahip için dua edilmesini istedi ve saldırının nedeninin hala belirsiz olduğunu iletti. “Terörizmden bahsedemeyiz, sebep ne olabilir bahsedemiyoruz, çünkü açıkçası önemli delillere sahip değiliz” dedi.

Başepiskopos sözcüsü Hugo Valdelomar, düzenlediği radyo görüşmesinde, saldırının Peder Machorro’nun cemaati kutsal suyla kutsaması sırasında gerçekleştiğini ifade etti. Rahibin boynundan ve akciğerine yakın bölgeden ciddi yaralar aldığını söyledi.

Peder Machorro, helikopterle özel bir hastaneye nakledildi.  Mexico City başpiskoposluğundan alınan bilgiye göre, onun ameliyat edildiği ve şimdi yoğun bakımda ancak stabil durumda olduğu öğrenildi.

Saldırı, son zamanlarda Meksika’daki rahiplere yönelik birçok saldırıdan biri. Uyuşturucu kaçakçılığı, ülkede cinayet ve adam kaçırma olaylarına yol açtı. Son yıllarda, 17 rahip öldürüldü ve birçoğu kaçırıldı veya saldırıya uğradı.

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi