8 Mayıs 2024 Çarşamba

Geçen Sene Kaçırılan Rahip Yaşıyor!

Yemen’de yüksek rütbeli bir yetkili, geçtiğimiz yılın Mart ayında emeklilere hizmet ettiği evden kaçırılan Rahip Tom Uzhunnail hakkında çıkan ölüm haberlerinin asılsız olduğu ve kendisinin hala hayatta olduğunu belirtti.

Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abulmalik Abduljalil Al-Mekhlafi geçtiğimiz hafta yaptıkları Hindistan ziyaretinde Uzhunnali’in hala yaşadığını belirttiler.

Hindistan’ın Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ise Al-Mekhlafi ile yaptığı toplantıda şunları söyledi: “Mevkidaşım Al-Mekhlafi’nin edindiği bilgiye göre, Rahip Uzhunnail hala yaşıyor… onu bulabilmek ve serbest bırakılmasını sağlamak için Yemen hükümeti elinden geleni yapıyor.”

Geçtiğimiz yıl yayımlanan bir videoda Rahip Uzhunnail’in durumunun ne kadar kritik olduğunu gözler önüne sermişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi Piskoposu da videoyu gördükten sonra durumu çok kötü görünüyor diye bir açıklama yapmıştı.

Videoda rahip Uzhunnail hali hazır da kötü olan sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğini ve en kısa zamanda bir tedaviye ihtiyacı olduğunu söylemiş, ayrıca Rahip Uzhunnail, kendisinin serbest bırakılması için de yardım çağrısında bulunmuştu.

Rahip Uzhunnail’in, zaman zaman basına yansıyan görüntülerin de durumunun kritik olduğu hatta çarmıha gerileceği hakkında dedikodular sıklıkla konuşulmakta.

Rahip Uzhunnail’in kaçırılmasında IŞİD’ın sorumlu olduğu söylense de bugüne kadar hiç kimsenin bir sorumluluk almaması Hindistan hükümetini zor durumda bırakıyor. (OÖ/KA)

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Kars’taki Kilise Kurtarılmayı Bekliyor

Kaçak kazıların hedefinde Kars'ta 150 yıllık 'Gürcü Kilisesi' define avcıları tarafından talan edildi. Her tarafı kazılan kilisenin koruma...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi