3 Mayıs 2024 Cuma

Çin’in Guangdong Bölge Polisi Kilise Üyelerini Gözaltına Aldı!

Çin’in Guangdong bölge polisi kilise üyelerini gözaltına aldı. Bölgedeki Hristiyanların Radio Free Asia’ya verdikleri bilgiye göre, 19 Kasım’da Guangdong’daki Heshan şehrinin Shaping bölgesinde bulunan bir restoranda toplantı için gelen 10 kilise üyesi polis baskınıyla gözaltına alındı.

Kilise üyelerinden bir kişi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, polisin bir ilahi toplantısı sırasında ibadet eden kişileri karakola götürdüğünü ve bazılarının ’ tekrar ibadet etmeyecekleri’ konusunda bir mektup imzalamak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Kilise üyeleri, bir daha toplanmaya devam etmeyeceklerine söz verdikten sonra serbest bırakıldı.

Diğer bir kilise üyesi ise, polis ve din görevlilerinin büro görevlileri geldiğinde ilahiler söyleyerek çocuklarında olduğu yaklaşık bir düzine insanı topladığını belirtti.

“Çocuklarla birlikte gelen tapınanlara evlerine gitmelerini söylediler. Çocuklu olmayanlar ise polis departmanında sorguya gittiler” diye belirtti. “Onları tehdit ettiler ve iyi davranmaya söz verip kağıt imzaladılar” dedi.

Heshan Belediyesi Dini İşler Bürosu defalarca aranmasına rağmen mesai saatlerinde bile kimse telefonlara cevap vermedi.

Restoran sahibi Guo Yuling ve grubun birkaç kilit üyesi, asla gayri resmi olarak tekrar toplanmamaları konusunda uyarıldı.

Bu arada, bu ayın başlarında Guangdong’daki Jiangmen kentindeki yetkili makamlar, Qingcaodi Kilisesi’nin 13 üyesini Pazar sabahı ibadeti sırasında gözaltına almıştı.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi