10 Mayıs 2024 Cuma

Rus Ortodoks Kilisesi Ekümenik Patrikhane’yle İlişkisini kesti

Moskova Patrikhanesi, Dış Kiliseler ile İlişkiler Departmanı Başkanı Volokolamsk Hilarion, Rus Ortodoks Kilisesi Kutsal Konsili’nin, Ekümenik Patrikhane ile aralarındaki bağı tamamen koparma kararı aldığını açıkladı.

Volokolamsk Hilarion: “Bu zorunlu bir karardı, Kutsal Konsilimiz son yaşananları kabul edemezdi” diye belirtirken aynı zamanda Ekümenik Patrikhane’nin Ukrayna Kilisesi’ne özerklik tanıma kararından vazgeçeceğinden umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Metropolit Hilarion, “Mantığın devreye girmesi konusunda umutluyuz. Ekümenik Patrikhane’nin verdiği bu kanunsuz ve temelsiz çözümler geçerli olmaya devam ettiği ve değişmediği sürece kendi içinde parçalanan bir kilise ile bağlantılı kalamayız.”

Söz konusu kararlar doğrultusunda Rus Ortodoks Kilisesi üyeleri Ekümenik Patrikhanesi’ne bağlı kiliselerde toplanmayacaklar. Buna ek olarak, Rus Ortodoks Kilisesi’ne bağlı episkoposlar ve rahipler Ekümenik Patrikhanesi’nin bulunacağı ayin ve kutlamalara bile katılmayacak.

Patrik Kirill’e göre; Ekümenik Patrikhanenin verdiği kararlar Rus Ortodoks Kilisesi’ne göre yanlış olduğundan geçersiz sayılacak.

Moskova Patrikliği sözcüsü Alexander Volkov, Ekümenik Patrikhane’nin böylesine karar alarak kırmızı çizgiyi geçtiğini belirtti.

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi