7 Mayıs 2024 Salı

Tacik Yetkililer Kilise Takvimlerini Yaktı

Tacikistan’daki gümrük idaresi, bir Baptist kilisesinin sipariş ettiği 5.000 Hristiyan takvime el koyduklarını ve yaktıklarını doğruladı.

Radio Free Europe’a göre, takvimlere Aralık ayında Duşanbe Uluslararası Havalimanı’nda el koyuldu ve daha sonrasında yakıldı.

Gümrük Servisi’nin icra şubesine başkanlık yapan Rahmonali Rahimzoda, takvimlerin ‘yabancı bir inancın propagandasını’ içerdiğini söyledi.

“Yabancı bir inancın propaganda unsurlarının yer aldığı takvimlere, Kültür Bakanlığı’ndaki dil uzmanlarının vardığı karar ile birlikte el konuldu” dedi.

“Söz konusu inancı benimsemek isteyen kişiler rahatça gruba dahil olabiliyor, ancak Kültür Bakanlığı’ndan özel bir izin alınmadan inançla ilgili herhangi bir yazılı materyali sokmak yasak.”

Tacikistanlı Evanjelik Hristiyan Baptist Kilisesi temsilcileri ise, takvimlere ‘yasadışı olarak’ el konulduğunu iddiasında bulundu. Ve Kiliselerine 4.000 somonis(Tacikistan para birimi) veya yaklaşık 420 $ para cezası ödemeleri gerektiğini de söylediler.

Tacikistan’da 200 civarında kayıtlı Baptist Kilisesi yer almakta. Kilise temsilcileri, hükümet tarafından belirlenen miktarın dışına çıkıldığı için takvimlere el konulduğunu söyledi.

Tacikistan’daki ilk Baptist Kilisesi Rusya’dan göç etmek zorunda kalan insanlar tarafından kuruldu.

Bilindiği üzere Sergei Bessarab adındaki bir Baptist rahip 2004 yılında düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Rahip Bessarap’ın failleri henüz bulunamadı.

(Christian Post)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi