7 Mayıs 2024 Salı

Koloradolu Pastör, Oğlu Tarafından Vuruldu

Kolorado – Pueblo’da bulunan Lord’s Vineyard Fellowship Kilisesi’nin cemaati, oğlu tarafından öldürülen pastörlerinin yasını tutuyor.

Pastör Cecilia ‘Roman’ Ortiz

52 yaşındaki Pastör Cecilia ‘Roman’ Ortiz, oğlu Malachi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Failin annesi ve hayatını kaybeden pastörün eşi olan Roseen Ortiz, oğlunun alkol bağımlısı olduğunu ve olay sırasında sarhoş olmasından dolayı, ne yaptığının farkında olmadığını söyledi.

Ortiz, ‘‘Oğlum çok sarhoştu. Silahı nasıl temin ettiğini bilmiyorum. Mutfaktaydım ve patlama sesi duydum. Oturma odasına koştuğumda silah ikisinin arasındaydı. Silahı aralarından alabildim ve ardından eşim yere yığıldı’’ dedi.

Roseen Ortiz, derhal güvenlik güçlerini aradığını söyledi. ‘‘911’i aradım. 5 kez sesli mesaj bıraktım. Paniklemeye başlamıştım ve kimi arayacağımı bilmiyordum. Kızımı aradığımı sanıyorum ama 911 beni geri aradı. Sağlık personelleri eve vardığında eşim hala nefes alıyordu ve yaşam mücadelesi veriyordu’’ ifadelerini kullandı.

Acılı eş, ‘‘Eğer Roman cennetten konuşabilseydi, Malachi’yi affettiğini söylerdi’’ dedi.

Ortiz, eşinin birçok kişi tarafından sevildiğine de değindi. ‘‘Onsuz yaşamak çok zor olacak. Onun gidişi hepimizi yıktı. Gecenin 2’sinde uyanıp, canınız dondurma isteseydi kalkıp almaya giderdi. Böyle biriydi’’ diyerek acısını dile getirdi.

Ortiz, oğlunun bu olaydan sonra çok zor zamanlar geçirdiğini belirterek, ‘‘Oğlum, babasına hayrandı. Şimdi bu olayla mücadele ediyor. Kız kardeşlerinden ve yeğenlerinden af diledi. Aile ve kilise üyelerine üzgün olduğunu söyledi’’ açıklamasında bulundu.

Kilisesi Facebook sayfasında, ‘‘Sevgili pastörümüzün trajik bir kazada hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgünüz. Aileyle beraber olmak ve dua etmek isteyen herkesi kiliseye davet ediyoruz’’ açıklaması yer aldı.

Edinilen bilgilere göre, Pastör Ortiz 20 yıldan fazla bir süredir hizmet ediyordu.

Cinayet zanlısı Malachi, yakın zamanda yargı önüne çıkacak. (christianpost.com)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi