2 Mayıs 2024 Perşembe

Devlet Başkanı, Büyük Hristiyan Organizasyonunda İnancını Beyan Etti

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, geçen hafta Brezilya’da düzenlenen ‘The Send’ adlı Hristiyan ibadet etkinliğinde, İsa Mesih’e iman ettiğini duyurdu. Etkinliğe davet edilmemesine rağmen, katılmaya karar veren Bolsonaro, kalabalığa ‘‘İsa Mesih’in kurtarıcı olduğuna inandığını ve Brezilya’nın Tanrı’ya ait olduğunu’’ söyledi. 

Her Hristiyanın, Mesih benzeri bir yaşama sahip olması amacıyla düzenlenen The Send organizasyonuna, birçok hizmet grubu katıldı. Brezilya’daki etkinlik, 8 Şubat’ta 140 binden fazla insanın katılımıyla Brezilya Ulusal Stadı’nda gerçekleşti. 

Etkinlikte Daniel Kolenda, Christine Caine, Francis Chan ve Michael Koulianos da dahil olmak üzere 200 Hristiyan lider konuşma yaptı. Koulianos Instagram hesabında, ‘‘İsa Mesih, Brezilya’yı seviyor. Binlerce insan hayatını İsa’ya adadı, şifa aldı ve uluslara gönderilmeyi seçti. İsa Mesih, bizim Evet’imize layıktır’’ yazdı.

Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Bolsonaro, kalabalıktan büyük alkış aldı. Kendini Tanrı’dan korkan bir adam olarak niteleyen Bolsonaro, seçimlerden 1 ay önce uğradığı suikast girişimine rağmen hayatta kalmasını mucize olarak değerlendirdi. ‘‘Hayatta kaldım ve bunu Tanrı’ya borçluyum. Hayatıma devam edebilmek, Tanrı’nın isteğiydi’’ dedi.

2019’da göreve başladıktan sonra Brezilya’daki yolsuzluk ve şiddet olaylarıyla mücadele sözü veren Bolsonaro, ilk görev gününde yönetimde Tanrı’nın ilkelerine öncelik vereceğini söylemişti.

‘Her şeyden önce Brezilya ve her şeyin üzerinde Tanrı’ sloganını kullanan Bolsonaro, bunun siyasetteki gerçeğin önemini vurguladığına inanıyor. (CBN News)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi