4 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa, Doğu Hristiyanlarına Paskalya Dileklerini Sundu

Katolik Kilisesi, İlahi Merhamet Pazarı ayinini gerçekleştirirken, Papa Françeşko, Paskalya’yı kutlayan Doğu Kiliselerine iyi dileklerini sundu.

Kutsal Ruh Kilisesi’nde gerçekleşen Regina Coeli ayininde konuşan Papa Françeşko, Papa II. Jean Paul’un Kutsal Ruh Kilisesi’ni, ‘İlahi Merhamet’ için bir tapınak olarak gösterdiğini hatırlattı.

Papa, ‘‘Hristiyanlar, yaşamda ve tarihsel süreçte gerçekleşen fırtınalara karşı tepkisiz kalamaz. Bunun yerine merhamet göstermelidir. Herkese karşı, özellikle acı çekenlere ve terk edilmiş olanlara merhamet göstermeliyiz’’ dedi.

Kalpten Gelen Merhamet

Papa Françeşko, merhametin sadece yardım duygusuyla değil, kalpten gelen tutkuyla gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘‘İlahi Merhamet, ölümden dirilmiş olan İsa Mesih’in yüreğinden gelir. Bağışlanmaya ve esenliğe ihtiyaç duyan herkes için O’nun yüreği açıktır’’ ifadelerinde bulundu.

Papa, dünya koronavirüs salgınıyla yüzleşirken, tüm ulusların dayanışma ruhuyla vatandaşlarına yardım etmesi için dua etti.

19 Nisan’da Paskalya’yı kutlayan Ortodoks Kiliseleri’ne ve Doğu Katolik cemaatlerine selamlarını ileten Papa Françeşko, ‘‘Bu harika hediyeyi hissedelim ve bu hediyenin Mesih’in dirilişiyle sağlandığını umalım’’ dedi. (vaticannews)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi