6 Mayıs 2024 Pazartesi

UNICEF, ‘‘Salgın, Çocuk Haklarının İhlaline Neden Oldu’’ Uyarısında Bulundu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü, Salı günü yaptığı uyarıda, koronavirüs salgınının çocuk haklarında krize neden olduğunu bildirdi. Açıklamada, ‘‘Okullar kapalı, ebeveynler işsiz ve aileler baskı altında’’ ifadeleri yer aldı.

Birleşmiş Milletler, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Mart ayında başlatmış olduğu 651.1 milyon dolar yardım talebini, 1.6 milyar dolara yükseltti. Bu süreçte hastalığın sosyo-ekonomik sonuçları ve ailelerin ihtiyaçları dramatik şekilde arttı.

Birleşmiş Milletler, yüz milyonlarca çocuğun tıbbi bakım ve rutin aşı gibi temel hizmetlere erişimin tehlike altında olduğunu vurgulayarak, çocuk ölümlerinde ani artışın meydana gelebileceğini söyledi.

UNICEF, salgının ruh sağlığı üzerindeki etkilerine de değinerek, ‘‘Hareket özgürlüğü, okulların kapalı olması ve sosyal mesafe kısıtlamaları, özellikle savunmasız çocukların stresini daha da arttırmaktadır’’ açıklamasında bulundu.

Şiddet ve Ayrımcılığın Boyutları Arttı

UNICEF,  kısıtlı hareket özgürlüğü ve sosyo-ekonomik düşüşün yaşandığı dönemde, çocukların şiddet, taciz ve ilgisizliğe maruz kaldığını belirtti. Özellikle kız çocuklarının ve kadınların istismara maruz kalma riskinin daha fazla olduğunu vurguladı. 

UNICEF ayrıca mülteci çocukların, yerlerinden edilmiş olanların ve evlerine dönenlerin ırkçılığa ve ayrımcılığa daha fazla maruz kaldıklarını ve hizmetlere erişimlerinin kısıtlı olduklarını da belirtti.

Virüsün bulaşmasını önlemek, salgının çocuklar, kadınlar ve savunmasız kişiler üzerindeki etkisini azaltmak için çalışan UNICEF, aynı zamanda kişilerin sağlık, beslenme, su, temizlik, eğitim ve korunma gibi temel ihtiyaçlara erişebilmesi için çaba gösteriyor. (vaticannews)

İskenderun’da Paskalya Bayramı Kutlaması

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı, İskenderun’da Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen görkemli ayinle kutlandı. Paskalya...

İranlı Hristiyan Kadın, Tıbbi Bakımdan Mahrum Kaldı

Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 60 yaşındaki Hristiyan kadın tıbbi bakımdan mahrum bırakıldı. Tutuklanan Mina Khajavi, artrit hastalığı...

Sudan’da Üç Genç, İnançları için Yaşamlarını Tehlikeye Attı

Sudan'da üç genç, İsa Mesih’i  takip etmek için yaşamlarını tehlikeye attı. Uluslararası Hristiyan Kurumu'nun (ICC) desteğiyle üniversiteden...

İskenderun’da “Kutsal Cuma” Ayini

Paskalya Bayramı Öncesinde “Kutsal Elem Haftası”nın son ritüeli olan “Kutsal Cuma” Ayini, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde oldukça...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi