8 Mayıs 2024 Çarşamba

Çin’de, Yönetime Bağlılık Gösteren Kiliseler Yeniden Açılıyor

Çin’de koronavirüs kısıtlamaları kaldırılmaya devam ettikçe, ülke genelindeki kiliseler de yeniden açılmanın planlarını yapıyor.

Bitter Winter, bazı kiliselerin ulusal marşı söylemesi ve Çin Komünist Partisi’nin emriyle ulusal bayrağı dalgalandırma şartıyla açılmasına izin verildiğini belirtti.

14 Haziran’da, Shunhe bölgesindeki Lishiting Katolik Kilisesi, beş aylık sürenin ardından yeniden açıldı. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı kilise, rahibin ulusal bayrağı dalgalandırma töreniyle açıldı. Bitter Winter, hükümet yetkililerinin töreni denetlediğini bildirdi. Aynı gün Shunhe bölgesindeki Gangxi Hristiyan Kilisesi de aynı koşullar altında yeniden açıldı. Ayrıca kilise liderlerine Çinli yetkililerin koronavirüs salgınıyla mücadelesine övgüde bulunma emri verildiği açıklandı.

Kilise cemaati üyelerinden bir kişi, ‘‘Kilisemiz 5 ay, 147 gün ve 21 Pazar gününün ardından tekrar açıldı. Ancak Tanrı’yı övmek için ilahiler söylememiz gerekirken, hükümet ulusal bayrağı dalgalandırmamızı, ulusal marşı söylememizi ve Xi Jinping’in salgınla mücadelesini övmemizi istiyor’’ dedi.

Fujian eyaletinin Quanzhou şehrinin en büyük Hristiyan kilisesinin pastörü, koronavirüsle mücadele çabaları için yönetime övgüde bulunması ve ABD’yi eleştirmesi gerektiğini söyleyerek, sosyalist sistemin üstünlüğünden bahsetmek ve sosyalist sistem ile Komünist rejime bağlılık duyulmasını teşvik etmek zorunda olduğunu belirtti.

Kilise üyesi, ‘‘Yetkililer bayrak dalgalandırma törenleri düzenlememizi ve yurtseverliği teşvik etmemizi istiyor. Şu an tüm kiliseler bunu yapmak zorunda, yoksa kiliseler kapalı kalacak ve liderler görevinden alınacak’’ açıklamasında bulundu. (CHL)

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Kars’taki Kilise Kurtarılmayı Bekliyor

Kaçak kazıların hedefinde Kars'ta 150 yıllık 'Gürcü Kilisesi' define avcıları tarafından talan edildi. Her tarafı kazılan kilisenin koruma...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi