6 Mayıs 2024 Pazartesi

Güney Afrika’da Kiliseye Yapılan Saldırıda Beş Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişininse rehin alındığı bildirildi. Güvenlik güçleri rehinelerin kurtarıldığını ve olaya ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Güney Afrika’nın Johannesburg kenti yakınlarındaki Zuurbekom kasabasında bulunan kilisede cumartesi sabahı rehine krizi yaşandı.

Polis ve askeri kaynaklar, hayatını kaybeden 4 kişinin bir otomobilde, bir güvenlik görevlisinin ise başka bir aracın içinde silahla vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Polis, kilisede yaşadığı düşünülen ve aralarında çocukların da bulunduğu rehinelerin kurtarıldığını duyurdu. Polis tarafından yapılan açıklamada, silahlı şahıslarca düzenlenen saldırının kilise üyeleri arasındaki kan davası nedeniyle yapılmış olabileceği belirtildi. 

Olay yeri Uluslararası Pentekostal Kutsallık Kilisesi’nin (International Pentecostal Holiness Church) Güney Afrika’da en büyük ve en zengin kiliselerden biri olduğu biliniyor.

Saldırıya ilişkin yayınlanan görüntülerde, gözaltına alınan 10’dan fazla şüphelinin yerde yattığı ve çevrelerinde çok sayıda tüfek, tabanca, bir beysbol sopası ve mühimmat kutuları bulunduğu görülüyor.

Komiser Khehla John Sitole, güvenlik güçlerinin müdahalesi sayesinde bir kan banyosunun önlendiğini ifade etti. 

Gözaltına alınanlar arasında polis, asker ve cezaevi görevlilerinin de olduğu belirtildi. (euronews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi