30 Nisan 2024 Salı

York Başepiskoposu Stephen Cottrell için Online Seçim Onayı Hizmeti

Stephen Cottrell, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bir hizmette yeni York Başepiskoposu olarak seçildi.

York Başepiskoposu Stephen Cottrell

Açılış konuşmasında Canterbury Başepiskoposu Justin Welby şunları söyledi: “Bugün birçoğunun acı çektiği, çoğunun korktuğu ve toplumumuzun temellerinin koronavirüs yüzünden sarsıldığı bir belirsizlik döneminde bir araya geldik. Tüm Kilise, pandemiden etkilenen ve etkilenmeye devam edenler için sürekli dua etmeye kararlıdır. İsa’nın kendisi bize dua etmeye devam etmemizi ve yüreğimizi değiştirmememizi söyledi. Bu hizmet, bu meydan okuma ve değişen dünyaya cesaret ve umut sunmayı amaçlıyor.”

Cottrell’i onaylayan Welby, göreve getirilip kutsanırken verdiği sözleri hatırlatarak pozisyonun “yüksek güven ve ağır yükümlülüklerinden” bahsetti.

Welby, “Episkoposlara Tanrı’nın halkına hizmet etme ve onlarla Kilisenin gözetiminde çalışma çağrısı yapılır” dedi.

“Baş papazlar episkoposlarla beraber, kilisenin birliğini korumak ve ilerletmek, disiplinini korumak ve inancını korumak … ve Mesih’in İncili’ni aktarmak gibi özel bir sorumluluk paylaşırlar.”

Cottrell’i Tanrı’nın sevgisini iletebilen biri olarak, Mesih’i yansıtan karaktere sahip olması ve inancın koruyucusu olması nedeniyle tebrik etti.

“Bir Hristiyan olarak yaşamak, sadece dünyadaki Hristiyanlarla değil, aynı zamanda kiliseyle de geleneklere ve kalıtsal kalıplara çeken bir yaşam içinde yaşamamızı gerektirir” dedi.

“Dünyamızda çok kısa sürede çok şey değişti, ancak bize sonsuz yaşamı vermek için ölen Mesih’in müjdesini duyurma çağrımız ve amacımız sonsuza dek aynı kalıyor. Ve umarım herkes senin için dua ederken bana katılır.” 

Kendi yorumunda Cottrell, onayının “zorlu ve zor bir zamanda” gerçekleştiğini söyledi ve ekledi: ”Ama ben buradayım çünkü İsa’nın beni seçtiğine inanıyorum ve bu çağrıyı ve sevgiyi başkalarıyla paylaşmak benim kalbimin arzusu olacak. Biliyorum ki şu anda bana burada [çevrimiçi] binlerce kişi katılıyor. Sizinle yüzyüze konuşmak için sabırsızlanıyorum.”

Cottrell’in onayına, Durham Episkoposu, Paul Butler, Londra Episkoposu, Sarah Mullally, Manchester Episkoposu, David Walker ve Winchester Episkoposu Tim Dakin de dahil olmak üzere İngiltere Kilisesi’ndeki episkoposlar katıldı.

Hizmetin York Minster’da gerçekleşmesi gerekiyordu, ancak benzeri görülmemiş bir şekilde, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. (CHL)

Katolik Rahiplerin Sayısı Azalıyor

Dünya genelinde Katoliklerin sayısı 2021-2022 yılları arasında artarken, son iki yıldır Katolik rahiplerin sayısı azalmaya devam ediyor. Vatikan,...

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi