4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ekümenik Patrik Bartholomeos, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı’nı Gökçeada’da Kutladı

Gökçeada doğumlu İstanbul Rum Patriği Patrik I.Bartholomeos, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı’nı Gökçeada Zeytinli köyünde bulunan Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’nde yönettiği ayinle kutladı.

Patrik Hazretlerine, Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos-Kirilyos- eşlik etti. Metropolit Kyrillos-Kirilyos-, Temmuz ayında Gökçeada’da yapılan ayinle Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Kilisesi’nde Ekümenik Patrik I. Bartholomeos tarafından kutsanmış ve tahta çıkarılmıştı.

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde de Kutlandı

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde de gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Kutsal ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kurallara uyularak yapılan ayine, kalabalık olmamak şartıyla İskenderunlu Ortodoks vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ayinde bir konuşma yapan Peder Dimitri Yıldırım, başta Meryem Ana’nın adını taşıyanlar olmak üzere tüm cemaat üyelerinin bayramını kutladı. Bugünün özel bir gün olduğuna işaret eden Peder Yıldırım; “İsa Mesih’in annesi olan Meryem Ana’mızın göğe yükselişi olarak kutladığımız bu bayram, bizim önemli bayramlarımızdandır. Yaşam tarzı ve mütevazılığı ile Meryem Ana bizler için oldukça önemli bir isimdir. Bugün kutladığımız bayram da Meryem Ana’mızın göğe alınışının bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Bizler de O’nun gibi Allah’a sadakatimizi göstermeli ve mükâfatımızı almalıyız. Bu bayram da diğer bayramlar gibi bizlere barış, huzur ve mutluluk getirsin!” şeklinde konuştu.

Mumların yakılarak, duaların edildiği Kutsal Ayin, ekmek ile şarabın kutsanması ve ayine katılanlara dağıtılmasının ardından sona erdi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi