9 Mayıs 2024 Perşembe

Pakistan’da Hristiyan Adam, Dine Hakaret Suçlamasıyla İdama Mahkum Edildi

Lahor’da bir mahkemenin 8 Eylül’de aldığı karar ile Hristiyanlığı benimseyen Asif Pervaiz, hakaret suçu nedeniyle idama mahkum edildi.

Asif Pervaiz

37 yaşındaki Pervaiz, çalıştığı giyim fabrikasındaki amiri Muhammad Saeed Khokher’e gönderdiği kısa mesajda, dine hakaret içerikli sözler bulunduğu gerekçesiyle ölüm cezasına mahkum edildi.

Pakistan’da hakaret suçları, dine hakaret edenlere oldukça ağır cezalar veriyor. Hakaret suçları nedeniyle hükümet kimseyi idam etmemiş olsa da kişiler suçlamalar nedeniyle kanunsuz şiddete maruz bırakılıyor. Pervaiz ayrıca 50 bin Pakistan rupisi (300 ABD doları) para cezasına ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatı Reuters’e yaptığı açıklamada cezaya itiraz edileceğini ve Pervaiz’in Hristiyanlığı inkâr etmemesi nedeniyle küfürle suçlandığını belirtti.

Sajid Christopher

Pakistan’da kâr amacı gütmeyen İnsani Dostluk Örgütü’nün kurucusu Sajid Christopher ise, ‘‘Pervaiz’in kaybolan telefonunu bildirmemesi büyük hata oldu. Çalıntı bir SIM karttan gelen mesajlar nedeniyle suçlamalara maruz kaldı. Yargıçlar bu tür davalarla ilgilenirken kendilerini güvende hissetmeyebilir. İlgisi olmayan delilleri bile dikkate alıyorlar’’ açıklamasında bulundu.

Pervaiz’in davası 2013 yılında başlasa da Pakistan’da hakaret suçlarının azınlıklara zulmetmek için kullanıldığı belirtiliyor. Müslüman olmayanların Pakistan nüfusunun sadece yüzde 3’ünü oluşturmasına rağmen, hakaret davalarının yüzde 14’ünde aleyhlerine karar verildi. Dine hakaretle suçlananların çoğu öldürüldü ve yasanın değiştirilmesi gerektiğini düşünenler de şiddetin hedefi oldu.

Araştırma ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi, 1990’dan bu yana en az 65 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Temmuz ayında Peşaver’de küfür suçlamasıyla yargılanan bir ABD vatandaşı duruşmada öldürüldü. Ülkede 40’dan fazla kişi dine hakaret suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına veya idam cezasına mahkum edildi. (CNA)

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi