4 Mayıs 2024 Cumartesi

Koronavirüs Aşısı ile Yapılan Son Aşama Testlerinin Ayrıntıları Paylaşıldı

Dünyada tescil edilen ilk Kovid-19 aşısı Sputnik V’yi geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, aşının tescil sonrası testlerine katılan gönüllülerin ve aşıları yapan doktorların aşı mı, yoksa plasebo mu kullanıldığını bilmediklerini söyledi.

Aleksandr Gintsburg

Koronavirüs aşısı ile yapılan son aşama testlerin ayrıntılarını paylaşan Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, testlere katılan gönüllülerin ve aşıları yapan doktorların aşı mı, yoksa plasebo mu kullanıldığını bilmediklerini ifade etti.

Bunu sadece tüm bilgileri şifreleyen bilgisayar biliyor. Kişilere kod tahsis ediliyor” diyen Gintsburg, bu kodların yardımıyla bir gönüllüye yapılan ilk ve ikinci doz sırasında aşı ve plasebonun karışma olasılığını ortadan kaldırdığını vurguladı.

Gintsburg, testler tamamlandıktan sonra tüm gönüllülerin kendilerine aşı mı, yoksa plasebo mu verildiğini öğreneceklerini sözlerine ekledi.

Sputnik V aşısı

Sputnik V aşısı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos’ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış ve böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Aşının tescil sonrası son aşama testleri 7 Eylül’de Moskova’da başlamış, 2 gün sonra aşı ilk gönüllülere vurulmuştu. Bu araştırmaya katılacak olan toplam 40 bin kişinin arasından 10 bin kişiye plasebo, yani aşı yerine etkisiz bir ilaç verilecek. Bu yöntem, aşının etkililiğinin kontrol edilmesi için gerekli. (Sputnik)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi