fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Nijerya’da Beş Hristiyan İnfaz Edildi

Release International’ın haberine göre, aşırılık yanlısı militanlar Noel döneminde Nijerya’da beş Hristiyanı infaz etti. Katliamın sorumluluğunu IŞİD’in Nijerya kolu olan ISWAP adlı terörist grup üstlendi.

Militanlar, ölümlerin dünyanın her yerindeki ve Nijerya’daki Hristiyanlar için bir uyarı olduğunu söyledikleri video yayınladı. Şehit edilen beş Hristiyanın, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Adamawa Eyaleti, Garkida kasabasından Noel Günü’nde kaçırılan 11 kişi arasında olduğu anlaşıldı.

Hristiyanlar infaz edilmeden önce elleri arkadan bağlı ve diz çökmüş şekilde kayda alındı. Kurbanların tamamı erkekti ve öldürülmeden önce isimlerini belirtmeleri istendi. Morning Star News, isimlerini Uka Joseph, Sunday, Wilson, Joshua Maidugu ve Garba Yusuf olarak belirten kurbanların son sözlerinin ‘Ben bir Hristiyanım’ olduğunu bildirdi.

Trajik olay, Nijerya’da 2019 Noel Günü’nde 11 Hristiyan yardım görevlisinin infaz edilmesini hatırlattı. Bu yıl Garkida kasabasına düzenlenen saldırıda militanlar kiliseleri, evleri, dükkânları ve hastaneleri ateşe verdiler.

Paul Robinson

Release International Genel Müdürü Paul Robinson, Hristiyanların yaşadıkları bu son zulmün sadece Hristiyan oldukları için gerçekleştiğini belirtti. Robinson, ‘‘Boko Haram ve ISWAP, Hristiyanları öldürme sözü verdi. Silahlı Fulani militanları, kuzeydeki Hristiyan köylüleri yerlerinden ediyor’’ ifadelerinde bulundu.

Release International’ın ortakları ülkede soykırım yaşandığı konusunda uyarıda bulundu. Yayın ortağı Hassan John, Nijerya hükümetini Hristiyanlara yönelik şiddeti durdurmadığı için eleştirerek, ‘‘Hükümet, kasten veya ihmal yoluyla katliamı görmezden geliyor’’ dedi. (CT)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi