30 Nisan 2024 Salı

Halka Açık İbadete Tekrar İzin Vermek, İskoç Hükümeti’nin Gündeminde

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya’daki kiliselerin, mevcut karantinadan çıkmaya yönelik stratejik çerçevede halka açık ibadete yeniden açılmasına, “öncelik” verileceğini söyledi.

Nicola Sturgeon

İskoçya’nın birkaç bölgesi hariç tüm bölgelerindeki kiliseler, katı hijyen ve sosyal mesafe önlemleri ile hizmete açık kalmalarına izin verilen İngiltere’nin aksine, yüz yüze ibadete kapalı tutuluyor.

İskoçya’nın Birinci Bakanı, bu hafta Holyrood’da, Ocak ayında gönderdiği, yüz yüze ibadetin askıya alınmasına ilişkin endişelerini dile getiren bir mektuba Sturgeon’dan yanıt alamadığını söyleyen İskoçya Parlement üyesi Elaine Smith tarafından sorgulandı.

Smith, mektubunda, “manevi, sosyal ve psikolojik faydalar için toplumsal ibadetin önemini açıkladığını” söyledi. Birinci Bakana, ortak ibadetin Paskalya zamanında devam edip etmeyeceğini sordu.

Nicola Sturgeon yanıt olarak, İskoç Hükümeti’nin, “ibadet yerlerini normalliğe döndürmeye çalışacağını” belirtti ve, ”İbadet yerleri kapalı değil ama tabii ki normal ve özgürce ibadet etme imkânı kısıtlı ve herkesin olduğu gibi ben de bu durumdan dolayı çok üzgünüm” dedi.

“Olabildiğince Çabuk Normale Dönmek İstiyoruz”

Nicola Sturgeon, ”Önümüzdeki hafta stratejik çerçevede belirlediğimiz şeyi önceden düşünmeden, buna verdiğimiz önemden dolayı ibadethanelerin yeniden açılmasına öncelik verildiğini göreceğinizi düşünüyorum. Bu yüzden, bunu olabildiğince çabuk yapmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. Başka bir karantina olmasını önlemek için “zor seçimler” yapılması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarını, “Pek çok insanın bu konuda çok güçlü hissettiğini biliyorum ve bunu anlıyorum, ancak Hükümette hiç kimse – ve buna ben de dahil – hiç kimse, hiçbir yerin, gerekenden daha uzun süre normalden daha az faaliyette bulunmasını istemiyor.

Şimdi insanlar için bazı ortamlarda katlanmak, diğer ortamlardan daha kolay. Okulların ne kadar zor olduğunu biliyoruz, bakım evlerinin ne kadar zor olduğunu biliyoruz, ibadethanelerin de öyle.

Yani, virüsü bastırdıkça, aşılama konusunda ilerleme kaydetmeye devam ettikçe, bizim için en önemli olan şeylerle ilgili seçimler yapmamız gerekeceğini söylediğimde kastettiğim şey bu.

Bazen bunlar zor seçimler olacaktır, ancak gerçekten önemli olan şeyler hakkında ne kadar çok fikir birliği kurabilirsek – ve buna ibadet yerlerini de dahil edebiliriz – o zaman bu karantinadan daha mantıklı ve daimi bir şekilde çıkabileceğimizi düşünüyorum ve umarım yıl içinde başka bir karantina ihtiyacını da önlemiş oluruz’‘ sözleriyle tamamladı. (CT)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi