9 Mayıs 2024 Perşembe

Çin, Kutsal Kitap Uygulamalarını Kaldırdı

Yeni bir rapora göre, son günlerde Çin hükümeti çeşitli Kutsal Kitap uygulamalarını yasaklayarak ve WeChat Hristiyan’ın kamuya açık hesaplarını kapatarak Hristiyanlığı kısıtlamaya devam ediyor.

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), 1 Mayıs’ta Çin sosyal medya platformu olan WeChat’teki Hristiyan hesaplarının kapatıldığını duyurdu. Çin vatandaşları ‘Gospel League’ ve ‘Life Quarterly’ gibi WeChat Hristiyan sayfalarına erişmeye çalıştığında hesabın engellendiğine ve askıya alındığına dair mesaj aldı. 

The Chinese Christian Fellowship of Righteousness Pederi Francis Liu, engellenen sayfaların ekran görüntülerini Twitter sayfasında paylaştı. ICC, Çin hükümetinin Kutsal Kitap uygulamalarını App Store’dan kaldırdığını duyurdu. ICC raporunda, ‘‘Kutsal Kitap uygulamalarını indirmek isteyenler, güvenlik duvarını aşmak için VPN kullanmak zorunda’’ dedi.

Bu, Çin’in Kutsal Kitap uygulamalarını ilk hedef alışı değil. 2019’da Çin hükümeti, 10 milyon kez indirilen 6 yıllık Çince Kutsal Kitap uygulamasını kaldırdı. YouVersion gibi popüler Kutsal Kitap uygulamaları da App Store’da mevcut değil. 

WeDevote kurucu ortağı Levi Fan, World’e Çin hükümetinin yalnızca uygulamayı değil, aynı zamanda kendisini de izlediğini belirtti. 2015 yılında, Pekin’in Kamu Güvenliği Bürosu Fan’ın ofise gelmesini emretti. Yetkililer ona eşinin WeChat Hristiyan hesabına yazdığı makaleler ve satın aldıkları yeni ev hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Fan, ‘‘Her şeyi bildiklerinin farkında olmak rahatsız ediciydi, ancak Çin ev kilisesi geçmişte bu zulümle karşı karşıya kaldığı için şaşırmadım. Yaşananlar Tanrı’ya yaklaşmama yardım etti. Bunu tek başıma yapamayacağımı ve daha fazla dua etmem gerektiğini fark ettim’’ dedi. (CHL)

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Radyo Kanalı Kuzey Kore’de Müjde’yi Duyurmaya Devam Ediyor

Dünyanın en baskıcı yönetimi altında, İsa Mesih'in Müjdesi radyo kanalı aracılığıyla duyuluyor. Özgür Kuzey Kore Radyosu (Free...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi