5 Mayıs 2024 Pazar

Rus Kilisesi, Suriyeli Çocuklara Yardım Etmeye Devam Ediyor

Rus Ortodoks Kilisesi, yaşanan çatışmalar nedeniyle zor zamanlar geçiren Suriyeli çocuklara bir insani yardım daha yaptı.

Şam’daki Rus Kilisesi temsilciliği, Suriye’nin Dera Valiliği’nde yakın zamanda gerçekleşen yardım etkinliğine katılarak, Kanadalı yardımsever Patrik tarafından satın alınan bir dizi tekerlekli sandalyeyi askeri operasyonlardan etkilenen çocuklar için Benoit’e bağışladı.

Silahlı gruplar 2018’de Dera’da çatışmalara son verdi, ancak bölgede gerilim devam ediyor. Yeniden yapılanma sürecini engelleyen çatışmalar ve uluslararası yaptırımlar nedeniyle bölge halkı temel ihtiyaçlara erişemiyor.

Mağdurların ailelerine, öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına All-Russian Combat Brotherhood Veterans organizasyonundan gıda paketi ve ilaç verildi. Dera’da yaşayan Ortodoks Hristiyanlara da yardım ulaştırıldı.

Rus Kilisesi, geçtiğimiz yıllarda birçok kez bu tür yardımlarda bulundu. Ocak ayında tekerlekli sandalye bağışı yapıldı ve Mart ayında Humus’taki bir hastaneye yeni tıbbi ekipmanlar sağlandı.

Combat Brotherhood, Suriye’de acı çeken insanlara bağışta bulunmaya devam ediyor. Ekim 2017’de, 2.500 Suriyeli Pazar Okulu öğrencisine oyuncak ve okul malzemeleri ulaştırdı. 2 ay sonra ise 2014-2015 yılları arasında teröristlerin kontrolünde olan Malula’daki St. Thekla Manastırı’na büyük miktarda bağışta bulundu.

Antakya Patriği 10. Yuhanna Hazretleri, insani yardımları için Rus Kilisesi’ne şükranlarını dile getirdi. (orthochristian)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi