7 Mayıs 2024 Salı

Z Kuşağı Gençlerinin Sadece Yüzde 9’u Kutsal Kitap’a Bağlı Yaşıyor

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’nun yeni bir raporuna göre, Z kuşağı üyelerinin yüzde 10’undan azı Kutsal Kitap’a bağlı olarak yaşıyor. Raporda 9 ila 24 yaş aralığındaki bireylerin ‘Kutsal Kitap ile tutarsız bir ilişkisi’ olduğu tespit edildi.

Sonuçlar, Z kuşağının (15-17 yaş arası) yalnızca yüzde 9’unun Kutsal Kitap ile meşgul olduğunu, yani Tanrı Sözü’nü okumaya odaklandığını gösterdi. Bununla birlikte, Z kuşağı gençlerinin yüzde 47’lik bir kısmı, ‘Kutsal Kitap’tan Ayrılmış’ olarak sınıflandırıldı.

18 ila 24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 14’ünün Kutsal Yazılarla meşgul olduğu belirtilirken, bu oran Y kuşağında (25-40 yaş arası) yüzde 23. Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’nun raporunda, Amerikalı yetişkinlerin yarısı, Kutsal Kitap Kullanıcısı olarak nitelendirildi. Bununla birlikte, Z kuşağı gençlerinin yalnızca üçte birinin (yüzde 34), Y kuşağının ise yaklaşık yüzde 49’unun Kutsal Kitap Kullanıcısı olduğu belirtildi.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu ayrıca, Z Kuşağı gençlerinin, salgın boyunca Kutsal Kitap okuma oranının azaldığını bildiren ve 2020’de ırksal adaletsizlikle ilgili protestoları yaygınlaştıran grup olduğunu keşfetti. Raporda, ‘‘2020’de yaşananlar, gençler arasında Kutsal Kitap’ın daha fazla okunmasına yol açmadı. Z kuşağı gençleri arasında (yüzde 27), Z kuşağı yetişkinlerine (yüzde 19) veya Y kuşağına (yüzde 9) kıyasla Kutsal Kitabı okumayı azalttıklarını söyleme olasılığı daha yüksek’’ ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Y kuşağının yüzde 29’u, Z kuşağı yetişkinlerinin yüzde 27’si ve Z kuşağı gençlerinin yüzde 21’i Kutsal Kitap okumalarında bir artış olduğunu bildirdi.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu, Z kuşağının Kutsal Yazıların değeri hakkında önemli bir belirsizliğe sahip olduğunu açıkladı. Raporda, ‘‘Kutsal Kitap’ın ideallerini sürdürmedeki önemi sorulduğunda, Z kuşağı gençlerinin yetişkinlere ve yaşlılara kıyasla kararsız kalma olasılığı daha yüksek. Z kuşağı gençliği, zamanla fikirlerini şekillendirebilir, ancak Kutsal Kitap’ın Özgürlük ve Birlik gibi konularla ilgisini sorgulaması Y kuşağına kıyasla daha olasılı’’ ifadeleri yer aldı.

Rapor, 18 yaş ve üzeri yetişkinlerden alınan 3,354 yanıtla çevrimiçi olarak hazırlandı. Toplam +/− 1,692 hata payına sahip çalışmaya, 15-17 yaş arası 91 genç katıldı. (CHL)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi