6 Mayıs 2024 Pazartesi

Papa Françesko: ‘‘Tanrı’ya Bağlılık, Hizmet Etmeye İstekli Olmak Demektir’’

Papa Françesko, Tanrı’nın gözünde ‘büyüklüğün ve başarının’ sosyal konum, iş unvanı veya zenginlikle değil, hizmetle ölçüldüğünü söyledi.

Papa, İsa’nın öğrencileri arasında hangisinin daha büyük olduğunu tartıştıkları günde yaşananlara değinerek, ‘‘İsa Mesih, buna günümüzde de geçerli olan ‘Bir kimse birinci olmak istiyorsa, herkesin hizmetkârı olsun’ sözüyle yanıt verdi’’ dedi.

Papa Françesko, hizmet fikrinin sıradan görünebileceğini, ancak bunun dünyaya ‘hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye’ gelen ‘İsa gibi davranmak’ anlamına geldiğini söyledi.

İsa Mesih’in Hizmet Yolunu Takip Etmek

Papa Françesko, ‘‘İsa Mesih’i takip etmek istiyorsak, Kendisinin çizdiği ‘hizmet yolunu’ izlememiz gerekiyor. Rab’be olan bağlılığımız, hizmet etmeye istekli olmamıza bağlıdır. Ne kadar çok hizmet edersek, Tanrı’nın varlığının o kadar farkında oluruz. Başkalarına hizmet ettiğimizde, Tanrı’nın sevgisini ve kucaklayışını keşfederiz’’ dedi.

İsa Mesih, öğrencilerine bunu ortalarına küçük bir çocuk alarak açıkladı. Papa Françesko, Kutsal Kitap’ta çocukların masumiyetin değil, ‘küçüklüğün’ bir sembolü olduğunu belirtti. Papa, ‘‘Hizmet etmeye çağrıldığımız küçükler, karşılığında hiçbir şey veremeyecek olan, ancak almaya muhtaç kişilerdir’’ dedi.

Kutsal Kitap’ın Hizmete Daveti

Papa Françesko, Kutsal Kitap’ın davetine karşılık, yardımımıza ihtiyacı olanlarla gerçekten ilgilenip ilgilenmediğimizi ve İncil’de kendi kişisel tatminlerini arayan öğrenciler gibi olup olmadığımızı düşünmeye davet etti. Papa, kendimize ‘‘Küçüğüme, bana borcunu ödeme imkânı olmayan birine zaman ayırıyor muyum?’’ sorusunu yöneltmemizi istedi.

Papa Françesko, konuşmasının sonunda ‘Rab’bin gönüllü hizmetkârı’ olan Meryem Ana’ya dua ederek, kendisinden hizmet etmenin bizi küçültmediğini, aksine büyümemize yardımcı olduğunu anlamamıza yardım etmesini istedi. (vaticannews)

İskenderun’da Paskalya Bayramı Kutlaması

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı, İskenderun’da Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen görkemli ayinle kutlandı. Paskalya...

İranlı Hristiyan Kadın, Tıbbi Bakımdan Mahrum Kaldı

Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 60 yaşındaki Hristiyan kadın tıbbi bakımdan mahrum bırakıldı. Tutuklanan Mina Khajavi, artrit hastalığı...

Sudan’da Üç Genç, İnançları için Yaşamlarını Tehlikeye Attı

Sudan'da üç genç, İsa Mesih’i  takip etmek için yaşamlarını tehlikeye attı. Uluslararası Hristiyan Kurumu'nun (ICC) desteğiyle üniversiteden...

İskenderun’da “Kutsal Cuma” Ayini

Paskalya Bayramı Öncesinde “Kutsal Elem Haftası”nın son ritüeli olan “Kutsal Cuma” Ayini, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde oldukça...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi