30 Nisan 2024 Salı

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Hayatını Kaybetti

Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en yaşlı insanı olarak kabul edilen Japonya vatandaşı Kane Tanaka, 119 yaşında hayatını kaybetti. Japonya’nın güneyindeki Fukuoka’da yaşayan Tanaka bu rekoru üç yıldır elinde tutuyordu.

2 Ocak 1903’te, Wright Kardeşler dünyanın ilk motorlu uçak uçuşunu gerçekleştirdiği yıl doğan Tanaka’nın yaşadığı bakım evinden transfer edildiği ve bir süredir tedavi gördüğü hastanede 19 Nisan’da yaşlılığa bağlı doğal nedenlerden yaşamını yitirdiği açıklandı.

Son zamanlarına dek sağlıklı olan Tanaka uzun yaşamın sırrının aile, uyku, umut ve inançtan geçtiğini söylemişti. Her gün sabah 6’da kalkan Tanaka öğleden sonraları matematik çalışıp kaligrafi yapıyordu. Yaşadığı huzurevi sakinlerini ve çalışanlarını Othello adlı masa oyununda sürekli yenmesiyle de meşhurdu.

Tam 100 yıl önce 1922’de 19 yaşındayken Hideo Tanaka ile evlendi. Tanaka’nın bu evlilikten dört çocuğu oldu, beşinciyi de daha sonra evlat edindi. Tanaka 2019 yılı Mart ayında resmi olarak dünyanın yaşayan en yaşlı kişisi seçildiği törende, en sevdiği şeylerin çikolata ve gazoz olduğunu söylemişti. 

119 yaşına kadar yaşayan Tanaka, ayrıca ayın başında Amerikalı Sarah Knauss’u geçip tarih boyunca yaşayan en yaşlı ikinci insan olarak da Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Guinness Dünya Rekorları’na göre, kayıtlara geçmiş dünyanın en uzun süre hayatta kalan kişisi, 1997’de 122 yaşında hayata gözlerini yuman Fransız kadın Jeanne Louise Calment.

Tanaka’nın ölümünden sonra şu an dünyanın en yaşlı yaşayan kişisi 118 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon oldu. Randon aynı zamanda dünyada COVID-19 geçirip hayatta kalan en yaşlı insan olarak biliniyor. (BBC)

Katolik Rahiplerin Sayısı Azalıyor

Dünya genelinde Katoliklerin sayısı 2021-2022 yılları arasında artarken, son iki yıldır Katolik rahiplerin sayısı azalmaya devam ediyor. Vatikan,...

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi