fbpx
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa Françesko’dan Dikkat Çeken Teklif

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan devlet başkanı Papa Françesko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e çağrıda bulundu. Papa, iki liderin Vatikan’da görüşmelerini istedi.

24 Şubat’ta Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş 9. ayında devam ediyor. Büyük bir yıkıma neden olan Ukrayna ve Rusya savaşında tüm dünyayı etkileyen gıda ve enerji krizi yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin arabuluculuğunda açılan tahıl koridoru ile birlikte gıda krizine çözüm bulunurken, tüm Avrupa’yı etkileyen enerji krizi ise sürüyor.

Kış öncesi Avrupa’da enerji krizi sürerken savaşın bir an önce bitmesi için Avrupa ülkeleri Papa’ya arabulucu olması için baskıda bulunuyorlar.

Papa Françesko görüşmelerini istedi

Kriz sürerken Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den, Vatikan’da krizin çözümüne yönelik görüşme düzenlemelerini talep etti.

Papa’nın çağrısını, Dünya Eski İnananlar Birliği Başkanı Leonid Sevastyanov aktardı.

“Vatikan’da bir araya gelin”

Leonid Sevastyanov yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Papa’nın konu hakkında bilgi verdiğini ve Rusya, Ukrayna, NATO ve Avrupa Birliği’nin (AB) katılımıyla Avrupa’da güvenlik konulu konferans düzenlemek de başta olmak üzere Vatikan’ın müzakerelere hazır olduğunu ifade ettiğini belirtti.

“Papa tarafsız konumuyla arabuluculuk için uygun bir aday”

Papa Françesko, tarafsız konumu itibarıyla Ukrayna ihtilafını çözmek üzere arabulucu rolü için uygun bir aday olduğunu kaydeden Sevastyanov, “Rusya ve Devlet Başkanı Putin’i kınamadan savaşı kınamıştı” anımsatmasını yaptı. (Haber Merkezi)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi