5 Mayıs 2024 Pazar

2022 Yılının En Çok Okunan Kutsal Kitap Ayeti Açıklandı

YouVersion, 2022’de en fazla ilgi çeken ve okunan Kutsal Kitap ayetini açıkladı.

En çok okunan ayet, Yeşaya 41:10 oldu. Bu bölümde, ‘Korkma, çünkü ben seninleyim. Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım’’ sözleri yer alıyor.

Yeşaya 41:10, COVID-19’un dünya çapında yayıldığı 2020’de de YouVerison’da en çok okunan ayet olmuştu. YouVersion’ın kurucusu Bobby Gruenewald, ‘‘Bu ayet, mücadelelerimizde yalnız olduğumuzu hissettiğimizde, aslında Tanrı’nın bizimle olduğu gerçeğini hatırlatmaktadır. Kutsal Yazılar’da söylenildiği gibi, Tanrı gücümüzdür ve her zaman bizimledir’’ dedi.

Yeşaya 41:10, 2022’de Arjantin, Fransa, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri dâhil olmak üzere birçok ülkede en çok paylaşılan ayet oldu. Ayrıca vurgulama, işaretleme ve not almada 2 milyardan fazla kez kullanıldı.

Mobil uygulamanın kullanımı dünya genelinde artış gösterdi. En büyük artışın yaşandığı ülke yüzde 76 ile Küba oldu. Bu arada, birçok Avrupa ülkesinde Ukraynaca Kutsal Kitap okunmasında büyük bir artış yaşandı. Ukraynaca YouVersion aramaları, Rusya’nın ülkeyi işgalinden bu yana iki katına çıktı. En çok aranan ‘savaş’, ‘korku’ ve ‘endişe’ kelimeleri, savaşın ilerlemesiyle yerini ‘sevgiye’ bıraktı. 

Gruenewald, ‘‘Bu aileler çoğumuzun hayal bile edemeyeceği zor şeyler yaşıyor. En sıkıntılı dönemde esenlik ve umut bulabilmek için Kutsal Kitap’a yöneliyorlar. Tanrı’nın Sözü’nü ihtiyaç sahiplerine ulaştırabildiğimiz için çok mutluyuz’’ dedi.

2008’den bu yana, YouVersion 1.900’den fazla dilde Kutsal Kitap’ı hizmete sundu. Mobil uygulama 545 milyondan fazla cihaza yüklendi. Gruenewald, uygulamayı insanları Tanrı’nın Sözü’nü her gün okumaya teşvik etmek için kurduğunu söyledi. (CHL)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi