5 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II., Doğuş Yortusu Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Türkiye Ermenileri Kadasetli Patrik Sahak II , Ermeni Katolik Başepiskoposluğu ve İstanbul Rum Patrikliği’ne ziyarette bulundu.

Ziyarette Patrik Sahak II’ye Başepiskopos Aram Ateşyan ve Kıdemli Peder Krikor Damadyan eşlik ettiler. Patrik Sahak II ve maiyeti, Ermeni Katolik Başepiskoposluğu girişinde, Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan tarafından karşılanarak Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana )Kilisesi’ne yönlendirilerek “Hraşapar” töreni düzenlendi.

Patrik Sahak II karşılama için teşekkür ederek Ermeni cemaati ve Patriklik adına Ermeni Katolik cemaatinin Kutsal Doğuş Yortusu’nu kutladı. Başepiskopos Zekiyan’a sağlık ve esenlik diledi.

İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği’ne gerçekleşen ikinci ziyarette ise; Patriklik Kilisesi’nde dua edildikten sonra Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, makamında ziyaret edildi. Ziyarette Episkopos Paisios da hazır bulundu. Kadasetli Patrik Sahak II. Ermeni cemaati ve Patriklik adına Rum cemaatinin Kutsal Doğuş Yortusunu kutladı.

Ekümenik Patirk Bartholomeos, gerçekleşen biraderane ziyaret için teşekkürlerini iletti, Ermeni cemaatinin Kutsal Doğuş Yortusunu da şimdiden kutladı. Patrik Sahak II ve Başepiskopos Ateşyan’a birer madalyon, Kıdemli Peder Damadyan’a da bir haç hediye etti.

Başepiskopos Aram Ateşyan ise, Keldani Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ramzi Garmou’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi