5 Mayıs 2024 Pazar

Kilise, Sudan’da Umut Işığı Olmaya Devam Ediyor

Sudan artan şiddetle mücadele ederken, Hristiyan liderler kiliselerin kapısını halka açtı. Tüm tehlikelere rağmen hizmet etmeye devam ediyorlar. 

Sudan’da hizmet eden rahiplerden biri, Aid to the Church in Need’e (ACN) yaptığı açıklamada, ‘‘Son ana dek burada kalmak istiyorum. Çünkü insanları yalnız bırakmak istemiyorum. Burada Kilise, halkın umudu olmaya devam ediyor’’ dedi.

Korgeneral Abdül Fettah el-Burhan’a bağlı askeri birlikler ile General Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalarda en az 600 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler, Sudan’da yerinden edilenlerin sayısının 700 bin’i aştığını duyurdu.

Hartum’un kuzeyindeki Bahri kentinde bulunan bir kiliseye bomba isabet etti. Çıkan yangın olay yerinde bulunanlar tarafından söndürüldü. Silahlı militanlar ayrıca Hartum’daki bir katedrale baskın düzenledi ve bir şapeli bombaladı. Bir proje ortağı, ‘‘Çatışmalar yakında sona erecek mi? Bu bizim temennimiz. Ancak her iki taraf da buna hazır değil. Uluslararası cemaat diyalog kurulması için mücadele etmesine rağmen çatışmalar devam ediyor’’ dedi.

2019’da ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu (USCIRF), Sudan’ın Özel Endişe Taşıyan Ülkeler (CPC) listesinden çıkarıldığını duyurdu. İnanç özgürlüğü alanındaki ilerlemeler sadece iki yıl sürdü.

2021’de gerçekleşen darbe, baskıyı ve katı dini kuralları geri getirdi. Son şiddet olayları, iki tarafın güvenlik gücü reformu konusunda uzlaşıya varamamasının ardından geldi. (Persecution)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi