1 Mayıs 2024 Çarşamba

Papa Françesko Meksika Ziyaretinde

Papa Françesko 1 haftalık Meksika ziyaretine Patrik Kirill ile Havana görüşmesinden sonra 13 Şubat’ta başladı. Mexico City’de Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve eşi Angelica Rivera tarafından resmi törenle karşılandı. Devlet başkanına coşkulu bir kalabalık eşlik etti.

Ziyaret kapsamında, Papa’nın Ciapas bölgesindeki yerli grupların liderleriyle görüştü. Meksikalı rahiplerle görüşmesinin ardından Guadalupe Bazilikası’nı ziyaret etti.

Papa,14 Şubat’ta Ecatepec kentine yaptığı ziyarette uyuşturucuyla mücadele çağrısında bulundu. Meksika’nın Ecatepec kentine ziyarette bulunan Papa Françesko, ülkeyi “ölüm tacirleri” olarak nitelendirdiği uyuşturucu kaçakçılarından temizlemeye davet etti.

Beş günlük Meksika ziyaretinin ikinci gününde, Ecatepec kentinde toplanan 300 bin kişiye seslenen Papa Françesko, dinleyicilere, şeytanın para şehvetinden kaçınmalarını söyleyerek “Şu aklımızda bulunsun, şeytanla diyalog yok.” dedi.

Papa Françesko Meksika’nın başkenti Mexico City’de bir toplu ayin yönetti. Kent merkezindeki meydanda halka açık törene onbinlerce kişi katıldı. Ayinde Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve eşi Angelica Rivera da hazır bulundu. Törende Papa Françesko’ya başkentin temsili anahtarı hediye edildi.

Papa Françesko, Çarşamba günü yoksulluk ve suç oranlarının yüksekliğiyle bilinen Ciudad Juarez kentini ziyaret edecek. Uyuşturucu, şiddet ve yolsuzlukla mücadeleye yönelik mesajlar vermesi bekleniyor. 17 Şubat Çarşamba akşamı ise Roma’ya dönüyor.

Meksika, Brezilya’nın ardından en kalabalık Katolik nüfusun yaşadığı ülke.Meksika’nın 120 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 80’nini Katolikler oluşturuyor. (BA)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi