2 Mayıs 2024 Perşembe

Afganistan’da Hristiyan Soykırımı Korkusu

Taliban Afganistan’daki zaferi kutlarken, Hristiyanlar ve geride kalanlar için ciddi korkular var. Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ) için yazan eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkedeki Hristiyan azınlığa yönelik “potansiyel bir soykırım” için zemin hazırlandığından korkuyor.

Mike Pompeo

Mike Pompeo, “Taliban’ın iktidara gelmesiyle gelişen insani kriz, Biden Yönetimi harekete geçmezse büyük ihtimalle Hristiyanlara karşı bir soykırıma dönüşebilir” dedi.

Taliban ile yapılan geri çekilme anlaşmasındaki rolü nedeniyle eleştirilen Pompeo, Taliban’ın Hristiyanların isim listesine sahip olduğu ve aktif olarak onların peşinde olduğu yönündeki haberlerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Afgan Hristiyanlarına yönelik zulmün “daha yeni başladığı” konusunda uyardı ve,

“Birçoğunun mühtet olduğu düşünüldüğünde -Taliban’ın açıkça benimsediği şeriat kanunlarına göre ölümle cezalandırılan bir suç- bu geri çekilmenin ardından Hristiyanlara karşı bir soykırım olma olasılığı son derece yüksek” dedi.

Afganistan’daki Hristiyanların tahmini sayısı 5.000 ila 12.000 arasında değişmekte.

Alliance Defending Freedom (ADF), özgürlük beklentilerinin “üzücü” olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) üye devletleri dini azınlıkları korumak için “güçlü, koordineli eylem” çağrısında bulunuyor ve ülkeleri, reddedilen ve ülkelerine geri gönderildikleri takdirde zulüm görmekten korkan Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesini geçici olarak askıya almaya çağırıyor.

Giorgio Mazzoli

ADF’nin Cenevre’deki BM Hukuk Görevlisi Giorgio Mazzoli, “İnsani bir krizle şiddetlenen özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına üzücü beklentiler, binlerce Afgan erkeği, kadını ve çocuğu ülke içinde yerinden olmaya ve çok daha fazlasını zulüm ve baskıdan kaçmaya zorluyor.

Onlara yönelik can sıkıcı cinayet, taciz ve sindirme olayları hızla meydana gelirken, Birleşmiş Milletler üyesi devletleri ve uluslararası toplumu bu zulme maruz kalan azınlıklara azami dikkat göstermeye ve geçerli seyahat belgelerine sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın, bu azınlıkların hızlı ve güvenli bir şekilde çıkmaları için koşulları garanti etmeye çağırıyoruz” açıklamalarında bulundu. (CT)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi