fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Afrika Kilisesi Liderleri, Birlik Çağrısında Bulundu

Afrika Kilisesi liderleri, kıtanın ve dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklarla yüzleşebilmek için Mesih’te birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Afrika ve Madagaskar Episkoposluk Konferansları Sempozyumu (SECAM), inanlıları bölünmelerden kaçınmaya ve kökleri İsa Mesih’e dayanan kapsayıcı bir kültürü benimsemeye çağırdı. Çağrı, 29 Temmuz ve 1 Ağustos SECAM Günü kutlamaları için Tanrı’nın Halkına iyi niyet mesajı olarak sunuldu.

Mesajda, ‘‘Bizleri bölen her türlü şeyden kaçının ve Tanrı’yı hayatınızda ilk sıraya koyan, kıtada ve Adalarda gerçek kardeşliği besleyen her şeyi kabul edin’’ ifadeleri yer aldı. 2013 yılında kurulan SECAM Günü, 29 Temmuz 1969’da Afrika ve Madagaskar Episkoposluk Konferansları Sempozyumu’nun resmi kuruluşunu anmaktadır.

Ouagadougou Başepiskoposu ve Sempozyum başkanı Kardinal Philippe Ouédraogo, ‘‘SECAM Günü, bizlere tüm farklılıklarımızın ötesinde İsa Mesih’te Tanrı’yla ve birbirimizle olan birliğimizi hatırlatıyor. Bununla birlikte Afrika’da çatışmaların, bölünmelerin ve şiddetin hâkim olduğu bir zamanda Yahudi, Grek, köle veya efendi ayrımının olmadığı, Mesih’te kök salmış kapsayıcı bir kültür ve dünya görüşünü teşvik ediyor. Bu bakış açısı, SECAM’ı her zaman canlı kılmıştır ve kıtanın tüm episkoposlarının bu anlayışta bir sorumluluğu vardır’’ dedi. Kardinal Ouédraogo, ayrıca episkoposları cemaatlerini teşvik etmeye ve Ocak ayında yayınlanan pastoral Kampala Belgesini yerel kiliselerinde uygulamak için etkileşime girmeye davet etti.

Bu bağlamda, Sempozyum, episkoposlara, din adamlarına, inanlılara, Afrika ve Adalar’daki Tanrı’nın Kilise Ailesi’nin tüm üyelerine Müjde’ye olan bağlılıkları nedeniyle şükranlarını sunmaktadır. Mesaj ayrıca can ve mal kaybına neden olan ve insanların sürekli korku içinde yaşamasına neden olan Covid-19 salgını, güvensizlik, şiddet ve savaş gibi Afrika’daki üzücü ve travmatik olaylara da değindi.

Afrika halklarının yaşadığı acıları paylaşan SECAM, her şeye gücü yeten, sevgi ve merhamet dolu Tanrı’da yenilenmiş bir cesaret ve güven çağrısında bulundu. İnanlılar ayrıca üç gün boyunca Tanrı’ya dönmeye ve iyilikleri, koruması ve armağanları için O’na şükretmeye davet edildi.

Afrikalı episkoposlar, Tanrı’nın salgına, şiddete, işkenceye ve adam kaçırmaya son vermesi için dua etti ve hastaların acılarını dindirmek için hizmet eden tüm din adamlarına ve inanlılara teşekkür etti.

Geleneksel olarak 29 Temmuz’da kutlanan SECAM Günü, bu yıl hafta içine denk gelmesi nedeniyle 1 Ağustos Pazar günü kutlandı.

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi