3 Mayıs 2024 Cuma

Afrikalı Dini Liderler, Salgının Tanrı’nın Bir Cezası Olabileceğini Düşünüyor

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli hayatını kaybetti. Yetkililer Magufuli’nin kalp komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybettiğini söylese de, çoğu kişi 62 yaşındaki siyasi liderin COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini düşünüyor.

John Magufuli

John Magufuli’nin hayatını kaybetmesinin ardından görevi devralan Tanzanya’nın ilk kadın Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, ‘‘Oldukça üzücü bir haber. Sevgili başkanımız akşam 6’da hayatını kaybetti. Cesur liderimizi kaybettik. Tüm bayraklar 14 gün boyunca yarıya indirilecek’’ açıklamasında bulundu. 

Pierre Nkurunziza

Başkan Magufuli’nin ölümü Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza’nın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinden yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşti. Her iki lider de salgınla mücadele şekilleri nedeniyle eleştirilmişti. Siyasi liderlerin ölümleri, bölgedeki bazı dini liderlerin cemaatlerine Tanrı’nın insanları günahlarından dolayı cezalandırıyor olabileceğini söylemesine yol açtı.

Geçenlerde Burundi’nin başkenti yakınlarındaki ayinde Pastör Joseph Ndayizeye, insanların günahlarından tövbe etmeleri gerektiğini söyledi. Pastör Ndayizeye, Nkurunziza’ya atıfta bulunarak, ‘‘Virüsün ülkeyi işgal etmesi ve hatta cumhurbaşkanını öldürmesi normal bir durum değil. Tanrı, günahlarımızdan dolayı bizi koronavirüs salgınıyla cezalandırdı. Günahlarımızdan tövbe edelim ve Tanrı’dan af dileyelim, öyle ki dualarımız işitilsin. Masum insanları öldüremezsin, kötülüğü teşvik edemezsin ve cezasız kalamazsın. Ancak Tanrımız merhametlidir. Ona dua ettiğimizde imkânsız hiçbir şey yoktur. Koronavirüsü yenecek ve bizleri özgür kılacak’’ dedi.

Burundi, yaklaşık 2.500 koronavirüs vakası ve üç ölüm bildirdi. Ülke sınırlarını kapattı, ancak aşılamaya başlanmayacak. Sağlık Bakanı Thaddee Ndikumana, ‘‘Hastaların yüzde 95’inden fazlası iyileştiğinden, aşıların henüz gerekli olmadığını düşünüyoruz’’ diyerek, ülkenin salgını önleme tedbirlerine odaklanacağını söyledi.

The Jerusalem Post, Devlet Başkanı Magufuli’nin COVID-19’a şüpheyle yaklaştığını ve Tanzanyalılara maske takmalarına veya aşı yaptırmalarına gerek olmadığını söylediğini bildirdi. Magufuli, Şubat sonundan bu yana kamuoyunda görünmüyordu. Yetkililer tarafından hasta olduğu yalanlanmıştı. (CHL)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi