3 Mayıs 2024 Cuma

Amerikalılar, Dinin Ülkeyi Güçlendirdiğine İnanıyor

Ipsos ve Episkopal Kilisesi tarafından yapılan araştırmaya göre, yaklaşık 10 Amerikalı yetişkinden 4’ü dinin ülkeyi daha güçlü kıldığına inanıyor.

‘Amerika’da İsa’ adlı anket, katılımcıların yüzde 38’inin dinin ülkeyi güçlendirdiğine inandığını gösterdi. Buna karşılık ankete katılanların yüzde 28’i ‘dinin ülkeyi böldüğüne’ inandığını söyledi. Yüzde 7’si ise dinin hiçbir etkisinin olmadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 6’sı ise, dinin ülkeyi zayıflattığına inandığını söyledi. 

Dinin ülkeyi böldüğüne inananların yüzde 21’i Hristiyanlardan, yüzde 38’i diğer inanç mensuplarından ve yüzde 50’si ise herhangi bir dini inancı olmayan kişilerden oluşuyor.

Anket ayrıca Z Kuşağı Amerikalıların (1996’dan sonra doğanlar), Y kuşağına (1981-1996 arasında doğanlar) kıyasla inançsız olma ihtimalinin daha düşük olduğunu gösterdi. Z kuşağının yaklaşık yüzde 24’ü ve Y kuşağının yüzde 28’i inançsız olarak tanımlanırken, Baby Boomer kuşağının (1946-1964 yılları arasında doğanlar) yüzde 12’si ve X kuşağının (1965-1980 yılları arasında doğanlar) yüzde 18’i inançsız olarak tanımlandı.

Katılımcılar ayrıca, İsa Mesih hakkındaki görüşlerinin son beş ila sekiz yıl içinde değişip değişmediğini paylaştı. Z kuşağının yüzde 76’sı ve Y kuşağının ise yüzde 65’i fikirlerinin olumlu yönde değiştiğini söyledi. 

Anket, 22 Kasım – 2 Aralık 2021 tarihleri arasında, yüzde 95 güven aralığını ve +/- 2,0 yüzdelik hata payıyla, 3.119 ABD’li yetişkin üzerinde gerçekleştirildi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi