7 Mayıs 2024 Salı

Antakya’da “Aziz Petrus Bayramı” Etkinlikleri Başlıyor

Hatay/Antakya Saint Pierre Mağara Kilisesi’nde, yılda bir kez düzenlenen ayinde Azizler Petrus ve Pavlus, bu yıl da övgüyle anılacak. Aziz Petrus Bayramı dolayısıyla Saint Pierre Mağara Kilisesi’nin yanı sıra Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’nde de etkinlikler düzenlenecek.

Her yıl yoğun katılımlarla gerçekleşen ancak bir buçuk yılı aşkın bir süredir mücadele ettiğimiz Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl kısıtlamalar çerçevesinde kutlanan Aziz Petrus Bayramı, bu yılda kısıtlamaların gölgesinde gerçekleştirilecek.

Aziz Petrus ve Pavlus’un anılacağı bayram etkinlikleri iki bölümde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin birinci bölümü, bugün Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde icra edilecek. İkinci Bölümde ise 29 Haziran Salı günü sabah Antakya Saint Pierre Mağara Kilisesinde “Barış ve Kardeşlik Duası” yapılacak.

Dua-Ayin ve Sonrasında Müzik Dinletisi

Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinin Vakıf Yönetim Kurulu ve Kilise Pederlerince verilen bilgiye göre, Azizler Petrus ve Pavlus Bayramı nedeniyle, 28 Haziran Pazartesi günü, Akşam ve Beş Ekmek Duası saat 18.00’de Bayram Ayini ise saat 19.00’da yapılacak. Ayin sonrasında kilisenin bahçesinde kokteyl ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Bayram Ayini, Antakya Ortodoks Kilisesinin resmi Facebook sayfası olan ‘Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’ sayfasından da canlı yayınlanacak.

29 Haziran Salı günü sabah ise saat 10.00’da Antakya Saint Pierre Mağara Kilisesinde Barış ve Kardeşlik Duası yapılacak. Burada yapılacak olan duaya tüm kardeş kiliselerin yanı sıra kent protokolünün de katılımı bekleniyor. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi